Aesop, despre simplitate

Momentul in care descoperi produsele Aesop, ai un fel de reactie precum ai mirosi un buchet de plante aromatice.  Cosmeticele Aesop miros foarte frust, arata destul de brut, ca niste produse de pe rafturile unei farmacii de altadata, par chiar nu foarte simpatice la prima vedere. Siluete de sticle maro, cu etichete care par a fi luate dintr-un laborator de chimie. Cand am cautat informatii despre Aesop, am aflat ca ei nu isi fac publicitate si nu fac promotii de tip reduceri de pret. Sortimentul este clar, simplu, foarte transparent, focusat pe problemele pielii. Simplitatea incepe de la filozofia de brand si pana la conceptul de brand. Aesop este o marca care sustine constant si activ arta.

Companie australiana, cu inceputuri in Melbourne in 1987, Aesop s-a concentrat mereu pe activitatea de cercetare. In continuare laboratorul unde iau nastere produsele inseamna punctul cheie al companiei. Cauta ingrediente de cea mai buna calitate, lanseaza produse care sunt testate si cu efecte demonstrate. Si-au conceput si modelul de retail, chiar daca nu au magazine proprii peste tot in lume, au un anume design pentru zonele din magazinele unde sunt prezenti.

Aesop la Madison

In Romania, Aesop este prezent in exclusivitate la Madison. Spatiul Aesop din Madison mi-a atras atentia de la prima vizita in acest boutique, sertarele din lemn, aspectul de laborator si produsele frumos aliniate. Prima achizitie a fost o crema cu aroma de portocale, a rezistat destul de mult, si m-a uimit de la prima incercare cu aroma foarte autentica fata de multe alte produse corporale ce isi eticheteaza aroma de citrice pe ambalaj. In timp, am mai testat esantioane, aceeasi senzatie am avut-o cu toate produsele, simple, autentice, foarte senzoriale, dar senzoriale dintr-o perspectiva a aromelor de baza, simple, vegetale. Ca sa va dau poate un exemplu funny, au creme antirid foarte performante cu extract si aroma de patrunjel. Pentru o romanca, parfumul de patrunjel pare poate prea familiar si prea lipsit de noblete, insa uitam ca in plantele de care ne folosim des, se afla ascunse uneori mistere valoroase ale tineretii prelungite. Cu ocazia asta reamintesc ca patrunjelul are mai multe vitamine decat chiar o portocala, mai sus plasata ca si aroma si simbolistica vegetala decat popularul patrunjel.

aesop-cosmetice-madison aesop-madison-beautybarometer2016

Produsele Aesop sunt prezente cam peste tot prin lume, asa ca daca sunteti si pasionati de calatorii, cu siguranta o sa ii reintalniti si puteti cumpara si seturile de produse destinate calatoriilor.

Pentru un moment de respiro si pentru o descoperire sau redescoperire a elementelor basic, va invit sa mergeti la Madison si sa incercati produsele Aesop.

Pana si baietelul meu a fost destul de tentat de zona de sertarase ca de laborator unde erau expuse produsele Aesop.

aesop-madison-beautybarometer