Beautiful inside & out, interviu cu Lavinia Gogu

Cred ca cel mai mare castig pe care mi-l aduce blogul de beauty il reprezinta oamenii pe care ajung sa ii cunosc. Cand am cunoscut-o pe Lavinia Gogu, Beauty Editor Elle si mai nou si beauty blogger – o vedeti de ceva vreme in blogrol-ul din partea dreapta jos a blogului meu cu link catre blogul sau-  am fost intai putin stinghera. Nu prea cunosc cutumele din zona de glossy, nici nu stiam cum ar trebui sa vorbesc cu o persoana care face parte din echipa unei reviste atat de renumite si pe care eu chiar o citesc. Nu o data am spus ca Elle pentru mine este de atatia ani o sursa de informatie din zona de reviste glossy si intotdeauna am gasit in paginile revistei noutati cu adevarat noutati. Pe Lavinia am rugat-o sa imi raspunda la cateva intrebari, mai ales ca m-am bucurat ca si-a lansat si un blog de beauty. Pana in prezent i-am citit toate articolele, are si simtul umorului, ma prinde rapid lectura articolelor scrise de ea.

1. In primul rand, as dori sa le dezvalui cititoarelor tale cum ai inceput blogul de beauty, ce te-a motivat si inspirat totodata. Si de ce ai ales numele Beautiful Inside & Out?

Mi-am dorit mereu sa imi deschid un blog de beauty, insa am tot amanat momentul lansarii pentru ca, in primul rand, am o responsabilitate foarte mare fata de cititoarele ELLE, si nu stiam daca voi avea suficient timp si pentru un proiect personal. Insa am realizat ca oricum procesez un flux de infomatie mult mai mare decat pot reda in revista ELLE sau pe elle.ro. Si aveam senzatia ca imi ramane intotdeauna ceva de spus. M-au incurajat foarte mult si fetele din blogosfera, care, dupa discutii de beauty, imi spuneau mereu ca trebuie neaparat sa imi lansez un blog. Si aveau dreptate, imi place foarte mult sa ma exprim si informal, deci pe calea asta as vrea sa le si multumesc. Iar Beautiful Inside & Out e un compliment pe care l-am primit la un moment dat de la cineva in ochii caruia ma vedeam asa.

2. Faci parte din echipa revistei Elle, o revista care nu mai are nevoie de prezentare. Totodata Elle este si prima revista glossy care a organizat o gala de premiere pentru blogosfera. Eu am simtit asta ca pe o dovada de fair-play si chiar ca pe un gest de noblete din partea Elle fata de blogosfera. Cum ai simtit tu acest concurs si acest eveniment?

In primul rand sunt fericita ca avem o blogosfera de beauty. Sunt multe fete talentate si muncitoare care activeaza acest domeniu, dar care au nevoie si de incurajare si validare pentru a continua sa invete si sa se dezvolte. Initiativa ELLE de a avea o gala de premiere pentru blogosfera e un pas care a venit in mod firesc, pentru a oferi oamenilor din aceasta industrie o validare a muncii si a talentului lor.

3.Stiu ca ai incercat in materie de cosmetice cam tot ce se poate incerca. Ai vreun produs preferat? Vreun tratament facial pe care mi-l recomanzi?

Desi sunt fidela unor tratamente faciale (precum Intraceuticals) si unor produse (de exemplu, Shimmer Brick de la Bobbi Brown), eu de fapt sunt mereu in cautarea the next best thing. Trebuie sa testez mereu produse noi, pentru a oferi cititoarelor mele o informatie testata la prima mana. Deci prefer sa-mi pastrez “porii deschisi” catre tehnogii, formule si texturi noi. Si mintea deschisa pentru a testa cu aceeasi obiectivitate atat un produs La Mer, cat si unul Apidermin.

4.Cum se odihneste Lavinia? Sau cand apuci sa te odihnesti si cum faci asta?

Dincolo de somn, cred ca odihna propriu-zisa vine din satisfacerea micilor placeri si capricii. Am cateodata zile pe care le petrec doar cu mici distractii (filme, iesiri, carti, conversatii), dar la finalul carora am deja mental un articol scris, pe care trebuie doar sa-l astern in cuvinte. Cred ca atunci cand ai un job creativ, relaxarea e la fel de importanta precum munca propriu-zisa, pentru ca iti invita mintea sa iasa la joaca. SI cred ca din momentul plantezi o idee (de articol, sa zicem) in creier, e ca si cum ai instala un soft in computer, care ruleaza in background si se instaleaza, chiar daca tu esti pe Youtube.

5. Pentru ca eu sunt obsedata de parfumuri, as vrea sa imi spui care sunt parfumurile preferate si daca tu crezi in fidelitatea fata de un singur parfum.

Cred ca fidelitatea e un cuvant foarte mare, in conditiile in care ne schimba fiecare zi, fiecare loc nou, fiecare experienta. O data la 7 ani ne reinnoim toate celulele din corp, mai putin neuronii, care stocheaza, printre altele, si amintirile. Cred ca poti avea nostalgie fata de un parfum si loialitate fata de o amintire. Si doar stim de la Proust ca e placut sa facem cateodata o calatorie in trecut, dar sa nu ramanem acolo. Cred ca ar trebui sa purtam mereu o aroma care ne reprezinta in toata complexitatea noastra. Deci sfatul meu e folosesti parfumul pe care iubesti il cu pasiune, dar sa-ti oferi din cand in cand ocazia de a fi cucerita de o aroma noua.

6. Te mai surprinde ceva in domeniul de beauty? Care a fost cea mai recenta inovatie care te-a surprins cel mai mult?

Da, mereu ma surprinde cate ceva, si pot spune ca din punct de vedere estetic, ne asteapta vemuri bune! Tehnologii care acum sunt in teste, sau foarte costisitoare, vor deveni din ce in ce mai accesibile. E un subiect extrem de vast. Dintre toate inovatiile despre care am citit, trebuie sa mentionez ca in scurt timp (din cate stiu, aproximativ doi ani) L’Oreal Paris va lansa pastila care opreste procesul de albire al parului. Traim vremuri fascinante!

Dupa raspunsul la ultima intrebare, chiar astept cu mare interes pastila aceasta, desi peste doi ani voi avea deja si mai multe fire albe. Lavinia este o mica enciclopedie de beauty, o sa va convinga fiecare articol pe care il scrie.

Lavinia, multumesc inca o data pentru interviul acordat!

Sursa foto: chiar blogul Laviniei, laviniagogu.ro