Beautik sau le conte aux fees des parfums

Fiecare vizita la Beautik este si un moment de incantare senzoriala, dar si de amaraciune profund materiala. Magazinele Beautik aduc un univers de parfumuri cu totul deosebite, ale unor case celebre gen Caron sau Fragonard, iar preturile sunt si ele speciale….de aici tristetea care ma cuprinde cand testez parfumurile din acest magazin.

Ultima oara cand am fost am testat noul parfum Nude de la Costume National, mai multe parfumuri de la Fragonard , pentru ca sunt parfumuri care sunt arta pura a mirosului si am testat si ceva nou, parfumuri de la Floris London . De fiecare data cand ma duc reincerc minunatiile de la Fragonard si mereu imi las nasul si pentru noutati. De data aceasta parfumurile de la Floris mi-au rasturnat toate ideile mele despre cum e un parfum ideal. Dupa ce am mirosit Sirene de la Floris London am inteles ce cautam la parfumurile de la casele celebre pariziene – Chanel, Guerlain , Givenchy – si nu gaseam. Cu tot respectul pentru parfumierii francezi, un parfum ca Sirene de la Floris London este un apogeu de delicatete si feminitate in acelasi timp. Nu stiu de ce dupa ce l-am mirosit mi-a venit in minte Regina Maria a Romaniei …asta mi-a inspirat acest parfum.

Mi l-as fi luat imediat, insa totusi costa  o mica avere, la 100 de ml pretul este de 600 de lei, este comparabil cu Chanel la pret, insa totusi pentru mine ar reprezenta o investitie mare sa dau 600 de lei pe un parfum…..desi isi merita pretul, ba chiar mai mult. Este o bijuterie olfactiva, cu un asemenea parfum cred ca iti creezi o aura de feminitate, noblete si delicatete. Parca mi-e si jena ca am pomenit si costul lui….insa atata costa.

Pentru ca am vrut sa iau cu mine ceva din aceasta gama de parfumuri care mi se pare extraordinara, mi-am cumparat o lotiune de corp Floris cu aroma Cefiro, o aroma curata, un pic orientata spre citrice, a costat 199 de lei, mi-am “amanetat” deja cadoul de Paste cu anticipare, insa…mi-am facut un mare capriciu si mi-am satisfacut curiozitatea de a testa un produs Floris London.


Un alt parfum cu care mi-ar fi placut sa plec de la Beautik a fost Eau Du Bonheur de la Fragonard, un parfum foarte fresh, cu ceva tenta marina, l-as putea purta si la 40 de grade Celsius :).

Parfumul este in format EDT 200 de ml si costa 335 de lei, e un pret ok.

Daca nu reusiti sa ajungeti intr-un magazin Beautik….desi ar cam trebui sa incercati experienta…puteti vedea site-ul Beautik Haute Parfumerie si pagina Beautik pe Facebook.

Acum despre experienta in magazin si la capitolul ce tine strict de magazin :

Pe mine m-a ghidat in magazin o vanzatoare foarte draguta si pregatita, cunostea fiecare parfum, mi-a povestit despre ele,  nu m-a facut sa ma simt aiurea ca nu aveam bugetul necesar sa imi cumpar un parfum si la final, dupa ce am cumparat lotiunea de corp, mi-a dat mai multe esantioane ca sa mai incerc si acasa…lucru care nu mi s-a mai intamplat de mult.Si nu i-am facut nici macar o sugestie sau sa ii dau de inteles ca vreau sa testez si acasa. In plus, ce apreciez enorm, este ca dupa ce a vazut ca imi place atat de mult gama Floris, mi-a spus sa ma dau si cu acest parfum, Sirene, si pe piele si sa vad si pana acasa cum se pastreaza aroma. Mi-a dat oricum cartonase cu toate parfumurile testate, dar legat de Sirene a dorit sa fiu sigura ca imi place atat de mult si m-am dat si pe incheieturile mainilor…..si toata ziua pana seara eram cu mainile la nas :D.

Fara suparare, insa si la Sephora, Marionnaud sau Douglas niciodata vanzatoarele nu au initiativa de a-ti oferi si esantioane…decat dupa ce intrebi si insisti..in ultimii 3 ani eu am fost mereu dezamagita  La fel si in farmacii pe zona de dermocosmetice, unde chiar ar trebuie sa fie putin interes sa iti motivezi clientele. Ca atare, nestiind produsele, nici nu ma tenteaza sa incerc noutati cumparand produsele full size. Acum mi-am trecut pe lista, pana la final de an, minim inca doua achizitii de la Beautik si voi renunta la alte magazine…din cele mentionate mai sus.

Cel mai mult imi doresc ca pana la finalul acestui an sa pot face si vreun concurs cu premii de la Beautik, sper sa am noroc.