Zilele acestea cred ca ati vazut o gramada de poze cu beauty box-ul de la Elefant. Pentru ca am postat si eu poze pe Instagram despre cutia aceasta, de fapt despre una dintre cutii, m-am gandit sa explic putin si criticilor cum sta treaba cu un beauty box.
Mie imi place la nebunie conceptul de beauty box din perspectiva de client. Daca va uitati pe niste articole vechi, o sa vedeti ca am comandat beauty box-uri diverse, din alte tari. Chiar din US am comandat odata cu multe intermedieri, apeluri disperate catre prieteni cu prieteni care locuiau acolo. Chiar si acum am un beauty box comandat in Franta, la o prietena, pe care il astept, insa am convenit ca asteptam trecerea epidemiei si apoi imi va expedia coletul.
De ce imi place ideea de beauty box? Pentru ca undeva, in interiorul meu, exista inca acel copil care nu a primit toate acele cutii de cadou pe care le vedea in filme sau la alti copii. Si cum sunt adult si imi organizez bugetul si pentru mofturi, de ce sa nu imi satisfac mofturi vechi? Da, imi place sa primesc o cutie frumoasa, cu fundita, plina de chestii. Nu, nu e sanatos, e patima de consumerista asumata.
Ca business, a face un beauty box e treaba ceva mai grea. Trebuie sa combini intr-o cutie niste chestii care sa aiba probabilitate mai mare sa placa cat mai multor clienti. Vedeti voi nu face nimeni cutiutele astea sexy doar sa ramana acolo in depozit. Mi-au trecut candva niste idei sa creez si eu asa ceva, dar mi-a trecut repede pentru ca implica multa treaba, organizare, logistica, contabilitate si un credit grasan la banca.
Merita sa cumperi beauty box de la Elefant?
Beauty box-ul elefantesc nu e cel mai misto. Adica am cumparat beauty box-uri mult mai misto in istoria mea de consumerista asumata si in curs de vindecare. Chiar si cutia ce asteapta sa vina din Franta e misto rau, are 4 samples de parfumuri de nisa, iar daca ma cititi de macar 2-3 luni de zile stiti ca parfumeria este pasiunea mea si mai crunta. Dar Elefant a muncit o chestie misto, a dat tonul. Nu zic ca in retailul online romanesc nu mai avem cate un beauty box ici colo, insa oamenii de la elefant au facut-o cu pregatire, Anul trecut au facut un fel de teasing, acum au 3 variante de cutii.
Cea mai scumpa, pe care o am si eu, costa 399.99 lei, adica 400 de lei, si are o gramada de produse plus o carte. Tot continutul il vedeti aici. Sunt 14 cosmetice si o carte. Cu un calcul matematic simplu ar fi cam 26.6 lei de produs. Ce e misto e ca aveti produse de par si make-up. mai exact apreciez ca s-au evitat niste zone sensibile precum ar fi skincare-ul unde toti am avea multe de obiectat. Produsele de make-up sunt rimel, ruj, adica come on, acele chestii basic. Gene false, hm, ce sa zic, eu una o sa le fac cadou cuiva. Ma bucura insa produsul asta de la Ardell cu care imi pot deschide nuanta fondului de ten. Cine nu are nevoie de asta????
Mai sunt doua versiune de cutie, fiecare costa 219.99 lei si contine ceva din cutia mare, cu minusurile de rigoare ca sa se incadreze in pret. Insa, fiecare cutie de 219 lei are 8 produse, pretul teoretic unitar pe produs ar veni a vreo 27 de lei.
La toate cele 3 cutii aveti cutia aia verde misto. O sa spuneti ca nu tineti cartoane in casa. Foarte bine faceti. Insa eu sunt din categoria celor ce isi organizeaza fiecare colt din casa, iar cutiile astea costa si ele. Cutia primita anul trecut de la elefant este si azi aici langa birou si tin in ea niste cosmetice pe care trebuie sa le iau la incercat. E carton solid, iar animalele mele oricat vor sa o roada, nu ajung la interior, ceea ce e minunat, plus ca nu se intoxica nici ele, e carton, nu plastic.
La ce e bun un beauty box?
Prima data, un beauty box e tare bun de alinare la moftureala proprie.
A doua treaba e acel cadou de facut cuiva caruia nu prea stii ce sa ii pui, nici sa fie prea prea, nici nu stiu cum. O sa inteleaga si destinatarul ,,A, e cutia gata facuta de elefant.ro, oh, ia sa vedem!!”
A treia treaba e genul de cadou de facut din obligatie. Stii momentul ala cand lumea din birou pune bani sa ii ia lui Monica de la HR un cadou. Ce sa ii luam? De unde? Pai cum il ambalam? Iaca, elefant il trimite si impachetat. Ei, are si carte, deci o fi Monica asta pretentioasa, o sa vada cartea si o sa ii treaca critica ca acel rimel nu e taman ce folosea ea.
A 4-a chestie, ai de facut un cadou catre o familie de prieteni. Ia cutia cu samponul albastru de la Syoss, adica asta. O sa aduc aici multumiri baietilor mei care s-au declarat foarte incantati de noul lor sampon. Deci, o sa se bucure tot familionul ce va primi cadoul. as zice ca merge si cadou de casa noua, de ce nu? Dupa ce si-au luat oamenii casa, masina de spalat si frigider, tare ar aprecia sa le dea cineva niste cosmetice sa umple baia proaspat renovata.
Fiind cutia de carton lucioasa, o poti sterge cu dezinfectant si inca e buna si estetica. Doar nu credeati ca am pozat-o fara sa o dezinfectez inainte.
Nu va luati acest beauty box :
- Daca aveti debaraua tixita de sampoane – ca tot e epidemia, sigur ati cumparat si din astea .
- Daca va machiati doar la Paste si la Craciun.
- La fel, daca sunteti high end cosmetics consumer, doar produsul de la Ardell sau fixativul de la Tigi nu o sa va satisfaca, pai nu.
- Nu luati cutia cadou unei familii unde capul familiei e chel… adica na, ce sa faca cu atata sampon.
- Nu lua cutia asta daca iar bagi cardul de credit la bataie si deja are o gaura cat China pe el.
- Nu lua cutia asta lui soacra-ta daca ea nu suporta rimelul si nu se apala pe cap decat cu sapun de casa.
Concluzie
Asta nu e un articol platit, asta ca sa nu agitati acum ca samponul Syoss si sa faceti spume. Desi mi-ar fi placut si zic ca meritam. Am insa link-uri de afiliere in articol si as fi multumita sa le folositi ca data viitoare cand primesc cutia, sa trag elefantul de trompa ca merit si ceva contributie, nu de alta, dar anul acesta am 8 ani de blog si am in plan niste investitii legate de tot ce fac eu online care o sa fie cu bucurie si pentru voi. Campania de pe Instagram da, e cu putin buget, si in acest sens eu apreciez marcile care inteleg ca munca se plateste. Intram intr-o era unde comunicarea online ajunge sa fie vitala, vezi vremurile de acum, si de aia merita sustinuti si educati cei ce fac continut online. Dar educatia si productia in sine de continut online, cam costa. Si educatia costa si e vitala, pentru ca peisajul de influenceri o cam ia pe aratura si nu strica sa mai vina si cineva sa ne invete sa comunicam, asta e alta poveste. Va urma, ca sa zic asa.
Lasă un comentariu