By Terry, secretul trandafirului

In curtea bunicilor mei au fost si inca sunt mereu flori, tufe intregi si zone aglomerate de petale si parfum. Intr-un colt se afla o tufa mare de trandafiri de dulceata. Bunica mea reusea sa adune de acolo petalele si sa faca  cam doua borcanele de dulceata pe care le atacam pe ascuns, desi eu cred ca stia foarte bine de ce scotoceam eu printre borcane cu lingurita ascunsa in buzunar. Mirosul acelor trandafiri era pur si simplu delicios si ademenitor, desi ca si aspect nu se ridicau la nivelul trandafirilor crescuti special pentru a-i pune in buchete frumoase in vaza de cristal. Pentru mine erau cei mai frumosi trandafiri, miroseau atat de bine si imi placea sa imi ramana petale prin buzunare. Ce sa mai spun de dulceata de trandafiri….

De curand am avut o ocazia sa ma intorc in timp la nivel olfactiv si sa redescopar parfumul de trandafiri, asa cum era odinioara. La Madison Luxury Perfumery intreaga colectie de skincare si make-up By Terry a insemnat o reintalnire cu trandafirii deliciosi din copilarie, insa sublimati in texturi si parfumuri care m-au cucerit iremediabil.

Am avut ocazia sa fiu rasfatata cu o sesiune de skincare si machiaj By Terry si am plecat de acolo simtind ca tenul meu chiar se poate intoarce in timp.

Despre By Terry v-am mai scris succint si in alte ocazii. Terry de Gunzburg a fost multa vreme o figura importanta din echipa Yves Saint Laurent, coordonand toata partea de creatie, dupa ce 15 ani a fost make-up artistul emblematic Yves Saint Laurent. Dupa ce a cucerit zona de machiaj cu produse iconice precum “Touche Eclat” sau “Teint Singulier”, Terry s-a dedicat propriului sau brand de machiaj si de ingrijire a tenului.

Toate produsele marcii By Terry sunt o simfonie feminina, fiecare produs este gandit atat de in detaliu incat eu personal am simtit o tusa personala puternica, o amprenta a unei femei ce adora sa ofere din secretele sale de infrumusetare, dar care isi doreste sa pastreze o legatura intima cu fiecare dintre consumatoare. Dupa ce simti si mirosi cremele de fata sau balsamurile de buze versatile, inteleg ca doar o femeie geniala si sensibila putea crea asa ceva.

Pe lista mea de dorinte, dorinte care se vor concretiza curand, se afla unul dintre balsamurile Baume de Rose, balsam de buze si ruj in acelasi timp. Cred ca din poze observati cu usurinta ca cele doua elemente ale machiajului pe care Alexandra de la Madison mi l-a facut cu mult talent sunt: tenul luminos si buzele perfect definite. Este genul de machiaj pe care eu il ador si pe care il pot purta la infinit, indiferent de ocazie ma arata asa cum sunt eu si ma face sa ma simt bine in pielea mea. Ca sa nu mai spun ca aroma fiecarui produs este singulara.

Alte produse care mi-au placut mult sunt blush-urile cremoase care intra in colectia de Colour Skin Care, adica produse aflate la locul de intalnire dintre produsele de ingrijire si cele de machiaj.

Stand de vorba cu Alexandra, imi aduc aminte ca By Terry are si o gama de parfumuri.

Dupa sedinta de machiaj am mirosit cateva dintre ele si inima mi-a ramas puternic legata de Flagrant Delice, parfum cu note florale si de smochin, un amestec pe care cu certitudine nu il poate aduce orice parfum.

Parfumurile By Terry sunt pur si simplu o colectie de stari si trairi feminine.

Doua produse in editie limitata mi-au confirmat dorinta celei care creeaza aceasta gama de a aduce femeii acele produse care fac diferenta. Este vorba de doua produse dedicate machiajului in timpul verii, un fel de “apa” care machiaza si hidrateaza in acelasi timp – Eau de Teint si Eau de Blush. Cele doua produse iti dau acea alura de ten usor bronzat si imbujorat fara a lasa nici o idee de machiaj. Este aproape imposibil sa isi dea seama ca esti machiata daca folosesti aceste produse. De fapt nici nu le pot clasifica neaparat in zona machiajului, sunt acele produse imposibil de definit, cu un “je-ne-sais-quoi”, inovatoare si in acelasi timp atat de firesti. Pentru ca vorbeam mai sus de dulceata de trandafiri din camara bunicii, stiti ca si dulceata era buna pentru acest gen de machiaj jucaus, cu putina dulceata imi coloram buzele si le parfumam in acelasi timp.

Secretul trandafirului a fost cu siguranta descoperit de Terry de Gunzburg si noi il vom descoperi treptat cu fiecare produs By Terry.