Ce am facut in ultimii zece ani pentru frumusetea mea

Ce am facut in ultimii zece ani pentru frumusetea mea a fost cred ca singura mea strategie pe parte de aspect exterior. Adica a fost singura zona pe care am fost constienta ca daca eu nu fac ceva, nu o sa faca nimeni altcineva. Totodata sa stabilesc clar de la inceput si sa repet ce am mai spus si pe blog si pe Youtube: sunt o prezenta fizica mediocra. Adica daca apar undeva, nu intoarce nimeni capul dupa mine surprins de ceva mirabolant din aspectul meu fizic. Ce ma intereseaza pe mine este ca atunci cand eu ma privesc in oglinda sa fiu impacata cu mine. Ce am de la natura, asta ramane, nu am cum sa imi fac picioarele mai lungi sau parul mai cret. Insa pot sa am grija de detalii. In ultimii zeci ani am fost exagerat de atenta cu pielea mea, in special cu tenul meu si pentru asta ma declar, fara falsa modestie, foarte multumita.

  1. Am fost atenta la alimentatie, am adaugat mereu grasimi sanatoase gen ulei de masline neprocesat termic
  2. Am baut apa, doar apa. Adica evit la maximum orice bautura colorata din comert sau alcoolica. Alcoolul este aproape inexistent in dieta mea.
  3. Nu fumez si evit pe cat pot sa stau in zone unde se fumeaza
  4. Hidratare din exterior cu produse bine gandite. Adica daca decid ca o crema ramane in sertarul meu, fac asta dupa ceva cautari si intrebari la oameni mai destepti decat mine.
  5. Demachiere zilnic, de doua ori, chiar si in perioade extrem de descurajante.
  6. SPF cat de des pot. Recunosc ca mai uit, dar sunt si genul care fug de soare. Oriunde ma duc pe afara, eu caut umbra unui copac sau a unei cladiri.
  7. Am evitat fluctuatiile majore de greutate. Am mai pus cate 2-3 kilograme in anumite perioade, dar nu m-am alertat sa le dau jos brusc. Am asteptat mereu cateva luni ca sa revin la ceea ce stiu ca ma face sa ma simt bine. Si dupa sarcina, am avut rabdare si iar rabdare, nu am fortat corpul sa piarda cele 16 kilograme acumulate pe perioada sarcinii.
  8. Demachierea trebuie sa fie o placere, altfel inseamna ca nu e ok. De asta am evitat tot ce inseamna device, incepand de la Clarisonic, Visapure pana la Foreo. Le-am avut, le-am incercat, inca pastrez Foreo pentru modulul de masaj facial si cam atat.
  9. Masaj facial facut singura de cate ori pot, macar o data saptamanal, cu uleiuri faciale.
  10. Am ales sa am singura grija de ten. Desi am dat uneori peste profesionisti exceptionali si am fost tentata sa ma las pe mainile lor, am simtit acolo undeva in interiorul meu ca nu e ceea ce eu am nevoie.

La aceste 10 puncte da, se adauga si o baza fizica si genetica buna. Dar daca m-as fi multumit doar cu asta, astazi cu siguranta nu as fi fost multumita de fata mea.

In plus am realizat de foarte tanara o mare banalitate: sa ma multumesc cu ce am de la natura, dar si sa cultiv ceea ce am. Un alt lucru a fost ca haine oricat as incerca sa caut si sa cumpar, tot nu realizez mare lucru, asa ca mai bine investesc si am grija de haina mea biologica: pielea mea si mai ales tenul meu. Sunt creme de corp pe care poate am dat cat pe o bluza de brand premium, dar nu regret. Sertarul meu de creme valoreaza strict financiar mai mult decat sifonierul meu.