Ce am invatat din primele zile ale epidemiei cu Corona virus

Epidemia de Corona virus ne da o lectie. Nu stiu voua ce va transmite, insa eu va spun ce lectii am primit eu. Si da, imi este si frica, insa este frica fireasca pornita din sentimentul de autoconservare si supravietuire

E momentul sa traiesti viata cu tine. Suna stupid, dar chiar e momentul sa te intorci cu adevarat spre tine, sa te plictisesti cu tine si sa te bucuri de treaba asta. Nu ai nevoie sa iesi la mall, la opera, prin magazine sau muzee, poti sta acasa si te plictisesti cu tine insati sau insuti. Eu am momente cand simt ca parca stau prea izolata, dar imi revin repede: ce buna e plictiseala asta, nu mai plec din casa, nici nu prea mai simt nevoia sa merg nici la supermarket.

Am invatat sa spun si mai bine NU. Chiar nu e momentul de vizite si de momente facute de dragul convenientelor sociale. Am mai avut iesiri strict pentru chestii punctuale ce nu puteau fi facute altfel.

Gatesc mai mult. Obisnuiam sa comand ceva de mancare de 2-3 ori pe saptamana, acum nu mai am curaj sa comand nimic. Una peste alta mananc si mai sanatos. Chiar daca mi-e dor de niste paste cu legume facute de cineva priceput sau de o prajitura, asta e, imi fac singura.

Ce faceam curat inainte, acum sunt un fel de gospodina bubulina in actiune. Folosesc si otetul si bicarbonatul ce erau de baza femeilor din familia mea pe vremea comunismului, am combinat si mai mult uleiuri esentiale sa mai fac eu chestii. Incep sa devin mai … ,,manuala”, adica nu folosesc doar chestii gata cumparate, mai si fac chestii.

Lucrez in sistem ,,home based” din 2013, deci nu am facut nici o miscare importanta ca sa zic ca din cauza acestei epidemii lucrez de acasa. Insa acum ma gandeam ca as putea face niste clipuri pe tema asta, articole si poate ma gandesc si la un curs despre cum sa lucrezi de acasa. Pare simplu la prima vedere, dar nu e chiar asa. Da, nu mai stai in trafic, dimineata nu mai trebuie sa dedici jumatate de ora imbracatului, aranjatului, dar – surpriza – daca ramai in pijama, chiar nu vei avea spor. Si cred ca multe companii ar trebui sa se foloseasca de solutia asta si cand va trece epidemia. Nu doar ca se salveaza resurse, dar oamenii vor fi mai independenti, mai relaxati si munca se va face chiar mai bine. La modul sincer, un om face 10 tabele in excel mult mai relaxat in tricoul lui lalai acasa, ascultand ce muzica vrea muschiul lui si ducandu-se la buda lui cand are el chef, nu stand in tinuta office, cu  niste casti in urechi si asteptand sa se elibereze toaleta firmei….

Fac mai mult sport acasa. Oricum nu eram mare fana a salilor de fitness, dar pe dojo eram prezenta minim de 2 ori pe saptamana. Asta imi lipseste tare, dar asta e, fac acasa cat pot. E minunat ca am ales sa fac un sport unde nu am nevoie de aparate, incep sa ma ,,flausez” si mai mult.

Sunt mai precauta si cand ies in parc. Stau departe de oameni si nu simt chestia asta foarte ciudat, pentru ca niciodata nu mi-a placut sa ma duc unde se duce turma.

Fac cumparaturi online mai mult si cand sosesc coletele pulverizez pe ele solutii dezinfectante.

Planurile de citit incep sa se contureze si mai bine.

Cum scoala e inchisa, acum e marele challenge. Sa fiu un fel de mama-profesoara-dictator-simpatic si pentru juniorul meu care ia toata treaba asta ca pe o vacanta. Gen filme si masinute, maimutareala cu toate animalele din casa. Ei, asta da incercare.

Eu stiu ca va fi bine, dar epidemia asta de corona virus trebuie luata ca pe o mare lectie. Nu vreau sa fiu paranoica, dar natura ne tot da semne. E momentul sa o ascultam.