Ce nu iti spun companiile de cosmetice

Ce nu iti spun companiile de cosmetice s-ar concretiza intr-o lista lunga de lucruri din diverse zone. Anumite lucruri nu ti le spun pentru ca oricum nu ai intelege. Anumite lucruri nu le spun din perspectiva ,,De ce sa zic?”. Pana la urma educatia consumatorului nu e obligaorie pe lista lor de activitati. Si un factor foarte important, ei vor ca tu sa cumperi, sa cumperi si chestii complementare si tot asa. Producatorii din asta traiesc, nu ca sa iti explice tie cum sa te demachiezi sau sa aplici un parfum.

Ambalajele de tip tub au orificiul mai mare ca automat sa consumi mai mult, sa se termine mai repede si sa cumperi iar. Sunt si companii care nu fac asa, dar majoritatea nu se preocupa de cat de atenta esti tu la dozaj. Mai mult produs consumat, mai repede vei recumpara.

Nu toate companiile fac si cercetare sau dezvoltare. Unele companii cumpara formule existente si le impacheteaza altfel. Majoritatea marcilor proprii sunt asa.

Foarte putine companii iti spun originea ingredientelor. Nici nu e obligatoriu sa iti spuna. Asa ca poti consuma o crema produsa in Franta, dar cu anumite ingrediente din Bulgaria sau din China. Nu e nici rau, nici bine, doar ca in acel caz nu poti spune ca te dai cu o ,,crema frantuzeasca”.

Micelara se clateste, oricum ar fi ea. La fel orice alt produs de demachiere. Nu vor sa spuna asta tocmai ca sa consumi si mai mult produs si apoi sa ai nevoie de cat mai multe alte produse sa hidratezi tenul chinuindu-te pe o baza nu tocmai curata.

In unele creme, apa poate sa ajunga si la 80-90% din procentajul de ingrediente. Iar daca tie ti se pare ca e cam apa de ploaie acea crema, cam este posibil. Totodata nu este obligatoriu ca o concentratie mare de alte ingrediente sa fie cheia succesului. Daca cineva scrie ca e 5% acid hialuronic depinde cum este formulat tot produsul. De asta nu ma incanta pe mine acele produse iesite in ultimii ani de piata, de tipul The Ordinary si altele similare, care defileaza cu procente ce iti iau ochii.

Un fond de ten bun nu are nevoie de primer. Tot acest tam-tam cu primerele adiacente produselor de make-up nu este tocmai sustinut de realitate. In multe cazuri, primerul este ceva de amuzament, de nice to have. Decat sa dai banii pe un primer, investeste in produse de skincare de calitate si intr-un fond de ten adaptat tie.

Palete, palete, palete. Inutile, inutile, dar dragute. Da, fetelor, lunar apar nu stiu cate palete si editii limitate. Serios, cate nuante folositi? Daca veti analiza un pic, se reiau aceleasi nuante in diverse combinatii. Adica o paleta ce se anunta editie kimitata, de fapt are vreo 4 nuante basic, vreo 2 care sa iti iau ochii si restul snt nuante dramatice pe care nu le vei folosi decat maxim la un party. Investeste mai bine intr-o paleta basic, cu maxim 5-6 nuante si asta e tot ce ai nevoie.

 

Asa ca educati-va singurele, din diverse surse, mergeti mai des spre carti si dictionare, spre oameni cu competenta si simt al realitatii, ca sa nu mai aruncati banii pe tot felul de lucruri ce va iau atentia si nu va recompenseaza decat  cu ceva dragut pe masuta de toaleta.

 

Sursa poza: wellandgood.com