Ce nu pot intelege la unii influenceri

Sunt cateva lucruri pe care nu le pot intelege la unii influenceri. Vorbesc in special despre nisa mea, de frumusete, cosmetice.

Lipsa unui domeniu propriu pentru blog. Am depasit acea perioada cand toti ne incercam norocul de a scrie pe blogspot sau wordpress, hai sa vedem cum e. Daca tot te-ai apucat de blogging, te inscrii pe la campanii, faci afiliere, buzzstore, orice altceva, cred ca e o chestie de respect fata de sine sa iti cumperi un domeniu. Nu e mare avere, sunt cativa zeci de lei si e o chestie de respect a ta pentru munca ta.

,,Imi place produsele dvs si as vrea sa le promovez la mine pe Instagram“. La fraza aceasta multi oameni de la branduri si PR-i fac colaps. Nu, nu vorbesc doar de ce mailuri primesc eu in calitate de responsabil de relatia cu bloggerii pentru cateva branduri. E o problema generala care nu se mai termina si pe care o mai discut si cu alti PR-i . Dezacordul sa zicem ca il sarim. Ca am auzit ca in online nu e tocmai cool sa vorbesti mereu corect. Dar chiar sa scrii acelasi mesaj copy-paste la tot ce vezi brand care face PR sampling, inseamna ca nu ai inteles despre ce este vorba. Si mai inseamna ca respectul tau fata de tine e pierdut. Cum sa te respecte celalalt?

Pozele extrem de romantate si de ireale. Inteleg daca esti fotograf si vrei sa iti exersezi talentul de a poza o sticla de ser facial din toate unghiurile. Dar nu am sa inteleg in veci de ce la un review de produs cosmetic ai mai multa butaforie decat elemente extrem de necesare. Acelasi produs si langa cescuta de cafea, si langa lampa in forma de unicorn si pe un pervaz plin de flori si gablonturi. Dar poza la ingrediente unde e? Si evident pozele romantioase sunt dublate de niste pareri care duc spre zona inorogilor.

Adresa de email broskutzaverde233345@bubu.com, sa zicem. Veti spune ca este un exemplu fortat. Nu. Nu este. Daca tot iti faci un blog, incearca o adresa simpla si clara, chiar daca este pe gmail sau yahoo. Si undeva in email sa te semnezi si cu numele tau. Si mie mi-ar fi greu sa ma adresez cuiva ,,Draga BeautyBarometer”, de asta ma semnez mereu asa cum ma cheama, anume Ana-Maria Tatucu si nu mi-e jena cu numele meu.

Butoanele de Social Media nu duc nicaieri. Toate rubricile de pe blog sa fie acoperite si verificate, de asemenea butoanele ce duc spre canalele tale de Social Media. Daca tot ai blog si scrii pe el, verifica sa ai toate rubricile din bara cu ceva continut in ele. E foarte neplacut sa dai click pe rubrica ,,despre” si inauntru sa nu fie nimic. Sau in unele cazuri sunt niste descrieri atat de poetice-cliseistice ce nu inseamna nimic, gen ,,Fiecare are visele lui si eu am un vis cu acest blog, vreau sa fac si sa dreg”…anume ce?

Lipsa unui prezentari minime. Oricat de mic e blogul tau, atunci cand il prezinti unui brand, fa o minima prezentare. Chit ca ai undeva pregatite 4 fraze despre el: ce target ai, cam ce subiecte abordezi si cam ce cifre ai, ce relevanta ai in beauty ( gen te dai cu crema de la 10 ani sau esti make-up artist).

Invazia de epitete si de superlative. Mai exact: aceasta crema este geniala, minunata, extraordinara. Bai, e misto rau! Te cred, madame, dar ce face exact? Ce ai simtit? Ce ingredient simti tu ca face treaba? Nu vrem disertatie a unei studente la chimie, ci pareri scrise mai a la Liviu Rebreanu, fara multe metafore.

Sunt blogger de beauty, dar Instagram-ul meu e full de poze cu mine ba pe capite de fan, ba in lanul de lavanda, eu pe masina, eu langa masina, eu pe pervaz, eu pe canapea, eu in costum de baie, eu cu iubi pe Transalpina, eu cu iubi la Starbucks etc etc. Vedem si noi macar o poza de crema ta preferata?? Sigur, esti frumoasa si mandra de dotarea ta materiala, dar ai zis ca esti beauty influencer.

 

Cam asta e tot. Pentru moment.

 

Sursa poza: Dribbble