SYDNEY, AUSTRALIA - DECEMBER 05: A general view inside the Sephora store before it opens the doors to its Westfield Pitt Street Mall store on December 5, 2014 in Sydney, Australia. This is the first Sephora store to open in Australia. (Photo by Mark Metcalfe/Getty Images)

Ce sa nu faci la Sephora

Ce sa nu faci la Sephora cand esti client

As spune ca atunci cand mergi intr-un magazin sa iti imaginezi cum ar fi sa fii patronul acelui magazin si sa te uiti de undeva, de pe o camera, la ce se intampla acolo si apoi sa tragi o concluzie. Vei vedea si angajati mai putin harnici, dar si clienti pe care nu ti-i mai doresti a doua oara.

Critici asupra vanzatoarelor din Sephora am tot citit, auzit si am si eu suficiente. Intr-un business de acest gen este imposibil sa nu apara probleme. Dar nu apar doar de partea vanzatoarelor si consultantelor, adica Beauty Advisers. Probleme apar si la noi, clientele.Cum testam produsele la Sephora

Faptul ca Sephora detine testere la o foarte mare parte din produse este un serviciu. Asta iti permite sa cunosti putin produsul, sa iti faci o idee pana te hotarasti sa il cumperi. Fireste ca nu doar acea incercare conteaza, ci si informatiile despre produs si pretul. Testerele sunt puse acolo sa serveasca mai multor clienti, ca atare cand incerci, e bine sa nu exagerezi. Dintr-un parfum este suficient sa folosesti 2 pufuri. Dintr-o crema, daca nu are pompita, e bine sa iei produs cu o spatula. Daca nu vezi spatula, cere unei vanzatoare. Incercarea unei creme in magazin iti da doar prime impresii despre parfum, textura, dar nu o sa iti dea concluzia finala. Din nou, documentarea e bine sa fie facuta inainte, acasa, pe Internet, bloguri, reviste, sau chiar de pe site-ul brandului respectiv. Am vazut doua persoane care au incercat sa isi reumple borcanul de crema golit luand frumos cu degetul din testerul de la raft. Eu am zis ca nu e adevarat, dar era. Si doamnele au si explicat foarte sigure pe ele vanzatoarei ca tocmai ce au terminat crema si ar mai dori putin.

Daca testerele nu exista, in nici un caz nu vom deschide un produs. Spun asta pentru ca am vazut cliente desfacand produse noi, aflate la raft, chiar si daca era tester. Voiau ele sa fie mai sigure. Nu pot comenta mai mult aici, mai bine imi vedeti reactiile in clip.

Bon, nu le aduc fetelor din Sephora vreun omagiu sau vreo lauda, si printre ele sunt oameni si oameni. Am avut si eu momente cand am iesit din magazin doar pentru ca nu am mai suportat o atitudine aroganta sau o lipsa completa de profesionalism. In acest articol si in clip, ca am vrut sa aduc in atentie si lucruri care li se intampla si lor, vanzatoarelor, din partea clientilor. Da, un client trebuie respectat, insa si clientul trebuie sa respecte magazinul si pe cei ce lucreaza acolo.

Vizionare placuta!

Daca nu ai citit inca pe pagina mea de Facebook, iti spun aici, poti comanda produse si pe magazinul online din Franta Sephora, aici. Cateva detalii utile: transportul pentru Romania este 25 de euro, livrarea se face cam in 5-7 zile la Posta normala, indiferent de valoarea comenzii, nu este recomandat sa comanzi produse gen parfumuri sau alte lichide, este un risc mare sa fie oprite in tranzit de sistemul de control  de siguranta al coletelor ( Sephora Franta returneaza apoi valoarea produselor confiscate sub forma de credit de cumparaturi pe site). Poti insa sa profiti sa comanzi branduri care la noi inca nu sunt disponibile in Sephora: celebra serie de produse Fenty Beauty a Rihannei, Zoeva, Marc Jacobs, By Terry, Hourglass, Burberry, Bareminerals etc. Pe site-ul Sephora Franta poti cumpara online si produse de machiaj Chanel sau Guerlain.