Cele patru doamne din viata mea

Astazi am citit pe blogul lui Juliet un articol foarte interesant in care aduna trucuri de beauty pe care cititoarele ei le-au aflat de la mamele lor. Eu am avut bafta sa am 4 femei in familia mea de la care am invatat o gramada de trucuri de beauty – mama, cele doua matusi si bunica mea. In poza nu sunt ele, insa e o poza care le simbolizeaza foarte bine :). Va spun pe scurt cam ce stiu de la ele, lucruri de bun simt si mereu valabile:

– de la mama am invatat chestia cu crema de fata care se aplica dimineata, eu eram intr-o perioada cand voiam sa scap de pistrui si ea mi-a zis ca nu stie daca o crema normala de fata o sa ma scape de pistrui, dar o sa imi faca fata mai luminoasa si cine o sa se mai uite la pistrui. Asa e!! iar acum imi vreau pistruii inapoi, au cam disparut din cauza timpului, a cremelor poate..reapar vara , insa stau putin.
– de la bunica mea am invatat ca niciodata, dar niciodata, sa nu ies din casa nepieptanata ( sau mai rau sa am parul nespalat si sa se vada asta) si fara un pic de ruj dat pe buze.
– toate cele 4 doamne sunt  obsedate de mirosuri si sensibile la asta, asa ca cred ca pe ele le mostenesc legat de pasiunea mea de parfumuri – la matusile mele vedeam mereu fie deodorant Impulse ( care prin anii dinainte de 90 erau raritati), sapunuri Oana sau maretele sapunuri Fa si Amo, parfumurile Rococo ( luate de la polonezi) sau Lady …. sau ceva de genul asta, era un parfum romanesc, dar foarte bun. Lectia a fost clara: trebuie sa am un parfum bun in dotare indiferent de vremuri si posibilitati.
– ambele matusi au avut parul lung pana tarziu, oarecum il au si acum, insa asta ma facea si pe mine sa imi doresc sa imi las parul lung si din momentul in care am fost independenta pe felul cum arat, nu m-am mai tuns. Am vazut clar cum poti sa te aranjezi cu un par lung si e o lectie pe viata.Una din ele purta un coc superb, se dadea cu fixativ si chestia asta ma fascina. Ca atare nu imi lipseste fixativul niciodata, aplicat putin si inteligent face minuni.
– de la mama am invatat si cum sa umblu cu un mascara, nu ca nu mi l-am bagat in ochi primele dati…..si am avut mascara si in frunte, dar….pana la urma am invatat ca asa ceva nu trebuie sa lipseasca dintr-un machiaj de zi sau de seara.
– o regula pe care am invatat-o de la toate 4 a fost curatenia impecabila ca baza a frumusetii…si pe vremea aceea inca apa calda era un lux, chiar si la bloc, pentru ca era economie la orice, insa stiam atatea solutii invatate tot de la ele ( cred ca multe din cele din generatia mea stiti lectia cu ligheanul tau personal, oala cu apa pusa la incalzit imediat cum vii de la scoala si multe altele, care par ciudate pentru vremea de acum, insa atunci erau lucruri de zi cu zi).