Chanel Coco Noir

Chanel Coco Noir este un parfum care a aparut intr-un moment in care atributul de “noir” sau “nuit” incepuse sa apara la mai multe case celebre de parfumuri.

Am testat prima data parfumul intr-o parfumerie….. cum reuseam sa mai ajung in zona lui , mai testam inca o data. Dupa ultima incercare,  parfumul mi-a ramas imprimat in bratara ceasului. Si cateva zile a persistat enervant de placut facandu-ma sa nu-mi prea mai placa nici unul din parfumurile mele preferate. Starea mi-a trecut, insa….ma tot suceam si planificam cum sa il si primesc in colectia mea de parfumuri.

Incepusem sa caut pe toate magazinele online rubrica de parfumuri pentru femei si tot pandeam promotii sau reduceri de pret la acest parfum. Parca nu stiam deja ca un parfum de la Chanel rar intra la promotie, Chanel este un brand care  vinde extrem de bine, orice femeie isi doreste un parfum Chanel, chiar daca nu recunoaste. De ce? Chanel este numele unei femei care a rupt toate acele clisee stupide care spuneau femeia trebuie sa isi vada de locul ei umil si comod de a sta in umbra unui barbat sau a parintilor, cu o prezenta cat mai stearsa sau cat mai artificiala. Si tot ce e mai bun,  ne este la indemana….de ce nu ne bucuram cu adevarat de ce avem?Gabrielle Chanel, desi controversata pe multe aspecte, a aratat clar ca orice femeie are in ea resurse suficiente pentru a fi implinita si ca nu trebuie sa se teama sa arate asta. Nu prea apreciez urma ei de trufie din tot ce a creat, dar pentru geniul ei in materie de stil, are voie sa arate si un pic de trufie. Gabrielle a trecut si prin momente extrem de grele din punct de vedere uman si multi spun ca de fapt ea nu a fost fericita niciodata, insa numai cu stilul lejer pe care l-a impus in moda a aratat ca poate aduce fericire milioanelor de femei care i-au purtat hainele sau i-au copiat stilul. Sacoul relaxat de tip Chanel si poseta simpla matlasata care se agata simplu de umarul unei femei sunt replicate la infinit de multe alte branduri. Iar parfumurile Chanel nu pot fi confundate, intriga si enerveaza uneori, asta simt eu cu Chanel 5 si Coco Mademoiselle……insa poti sa spui “nu” unui asemenea parfum? Mademoiselle Chanel a explicat foarte bine si cum sta treaba cu luxul adevarat, cu stilul si asa mai departe. Nu trebuie sa dai banii care ar asigura mancarea unei familii pe 3 luni pe o poseta sau pe o rochie ca sa arati ca ai stil si eleganta, nu asta iti asigura o imagine ce ramane memorabila in sensul bun al lucrurilor, ci sa stii sa iesi din zona de vulgaritate….asta e cel mai greu. Stiti mai bine, daca nu stiti….deschideti televizorul sau un ziar.

Chanel Coco Noir a aterizat la mine la propriu, desi am zis nu si nu, ca e un cadou pe care nu l-as merita, insa…..  a sosit. Sunt 32 de grade astazi la umbra in Bucuresti, teoria si bunul simt spune sa nu porti la asemenea temperaturi parfumuri “grele” , cu baze de santal, mosc sau patchouli….ei uite ca eu incalc toate regulile si il port.

Astept acum cu mare interes sa apara extensia de gama, adica crema de corp in special si eventual spray-ul special de par, Chanel are aceste produse in extensia de gama pentru celelalte parfumuri celebre. Eu mi-am luat parfumul de par de la Chance Eau Fraiche, cand nu mi-am permis parfumul in sine.

Parfumul Coco Noir de la Chanel la 50 de ml costa 381 de lei pe Aoro, din ce am cautat pana acum e cel mai bun pret si cam acelasi este si in magazinele de tip dutty free. Am vazut la un moment dat pe alt magazin online undeva in jur de 370, deci pretul se invarte in zona aceasta in magazinele online. E o investitie , insa e o investitie in voi si pentru voi.

Eu l-am pozat cu o crema care are o cutiuta mai cu aspect vintage pentru ca nu ii statea bine singur in poza… si am cautat ceva care sa se apropie de ceea ce transmite acest parfum, eleganta si o distinctie care aduce cu tot ce ne-a ramas ca si mostenire spirituala de la  Mademoiselle Chanel…..