Cine sunt eu pe Instagram, ganduri dupa conferinta World of Instagram si intrebari fara raspuns
Cine sunt eu pe Instagram? Asta a fost intrebarea cu care eu am plecat in minte dupa conferinta World of Instagram. Apoi m-am intrebat si cum sunt de fapt cei pe care ii urmaresc pe Instagram? Ce vad pe Instagram este real? Ce numesc real pe Instagram? Vreau sa vad doar realitatea pe Instagram? Pff, am plecat de fapt cu o tona de intrebari si am adormit cu gandul ca a doua zi o sa ma trezesc si una dintre primele aplicatii pe care le voi deschide pe telefon, dupa ce fac micul dejun, va fi Instagram.
Si eu si voi suntem din ce in ce mai ancorati in vizual. TV, reviste, Internet, ne uitam sa vedem ceva, sa vedem poze, sa vedem clipuri, lucruri etc. Nu stiu daca am intrat in acea capcana puerila a cartilor cu poze, dar cu certitudine suntem la inceputul unei ere dominate de vizual.
Ceea ce fac eu pe Instagram completeaza blogul, canalul de Youtube si ma reprezinta in totalitate. Imi place sa imi selectez pozele, dar sunt si momente de hodoronc-tronc cand recunosc ca nu setez telefonul, nu stiu ce filtre sa pun sa fie poza si mai clara si ies uneori niste chestii nu tocmai profi. Dar nici nu urmaresc sa fiu prea profi acolo. In ultima vreme doar incerc sa fiu mai ordonata si sa pun poze bine luminate, sa zic asa. Nu folosesc blitz, ma duc spre lumina naturala, cadru mai alb ca produsul sa se vada bine si cam atat.
Laura Musuroaea si Sandra Bendre, doua exemple de Instagrammers care combina business si autenticitate
Recunosc ca am retinut discursurile fetelor, ale Laurei Musuroaea si ale Sandrei Bendre, doua persoane active pe Instagram si mi-a placut ce au spus. Ele sunt si printre oamenii care fac business si din Instagram, dar nu uita ca in poza sa fie tot ele. Laura vorbea si de partea de autenticitate chiar cand nu e in avantajul tau, ca pe Instastories nu este mereu super aranjata, insa pe Instagram lasa o poza mai bine selectata pentru ca per total aceea este imaginea pe care doreste sa o transmita. Sandra, fiind axata mai mult pe fashion, normal ca gandeste putin tinutele, cum le compune, insa ideile sunt ale idei si se vede la ea unitatea de mesaj si imagine.
Mi-a placut ce a spus Sandra ca pana a primi trebuie sa muncesti. Ca pentru o poza buna trebuie sa cumperi si chestii de decor, si flori, sa prinzi si o zi in care sa fii ok. Poza aia ramane acolo si spune ceva despre tine.
Un alt lucru misto este ce a spus si Laura ca nu tot ce face ea este platit, ca oricat de clar este ca online-ul e jobul ei, sunt multe lucruri pe care le face ca asa ii place. Laura inca are o gramada de clipuri neplatite si poze pe Instagram pe care le pune ca asa are ea chef, nu ca are un deal.
S-a vorbit de chestia asta ca poti gresi si ca uneori e chiar bine sa gresesti pentru ca asa inveti exact ce si unde mai ai de muncit. In fine, asta pentru cine vede Instagram ca pe un business sau ca pe o parte din business, un instrument de comunicare.
La eveniment am fost si pentru mine, dar si ca sa derulez o colaborare cu cei de la Note Cosmetics, am avut ocazia sa le preiau contul de Instagram pe durata evenimentului. Mi-a placut ca am avut libertatea sa comunic cum am dorit si sper ca multe branduri sa inteleaga ca in materie de comunicare pe Social Media e bine sa lasi loc flexibilitatii si libertatii de exprimare.
World of Instagram, eveniment de urmarit si in viitor
Overall evenimentul acesta iti aduce informatii, confirmari si ocazia sa intrebi pe cei competenti. Sau pe cei care au trecut deja prin asta.
Daca iti place Instagram fie ca business, fie ca pura pasiune, as zice sa nu ratezi editiile viitoare, mai ales ca inscrierea este gratuita.
Lasă un comentariu