Cosmetice naturale, bio sau organice, ce sunt si cum se diferentiaza
Cosmetice naturale, bio sau chiar organice inseamna o categorie relativ noua de produse care incep sa ocupe rubricile magazinelor de beauty. Cu multi ani in urma, noi, toate femeile eram fascinate de descoperirile de formule sofisticate, acum incepem sa ne intoarcem catre formule simple, cat mai naturale si bio.
Produsele naturale si bio, cum sunt garantate ingredientele naturale
Atunci cand alegem un produs cosmetic natural clar ne intereseaza diferentierea fata de produsele clasice printr-un aport mai mare de ingredient naturale. Fie ca este vorba de uleiurile vegetale, fie ca este vorba de diverse substante active din fructe si flori, produsele cosmetic de acest gen contin mereu acel ceva ce le face sa le numim cosmetice naturale.
Pentru ca un produs sa intre in categoria produselor bio sau naturale trebuie sa contina ingrediete certificate ca atare si veti vedea pe eticheta lor o gramada de insemne care garanteaza acest lucru.
Daca e sa ma intrebati pe mine, daca un produs se declara a fi natural, cam asta inseamna ca este si bio sau contine macar un ingredient certificat ca si atare. Acum exista si un pic de entuziasm din partea producatorilor de a-si numi produsele naturale, insa putina atentie la eticheta nu strica. Este bine sa urmariti insemnul EcoCert. Infiintat in 1991, de catre ingineri agronomi constienti de necesitatea dezvoltarii unei agriculturi care sa respecte omul si mediul, Ecocert a devenit in Franta liderul certificarii in agricultura ecologica. EcoCert are filiale de specialisti in mai multe tari in asa fel incat sa dea acces producatorilor sa isi certifice produsele. Un produs marcat EcoCert inseamna ca in acel produs se folosesc produse care respecta mediul, precum si procesul de fabricatie este unul eco friendly.
Mai exista diverse alte insemne care certifica ca o parte din ingrediente provin din agricultura organica sau mai multe, de obicei este marcat procentul ingredientelor de natura organica. Produsele organice respecta niste norme. Un produs organic a fost obtinut fara a altera natura, fara a epuiza solul, fara a se folosi ingrasaminte chimice si pesticide, fara hormoni de crestere, fara ingrediente sintetice.
Multi dintre noi incep sa fie interesati si de testarea produselor pe animale si nu ne mai dorim produse care sa nu respecte reglementari cruelty free. Si acesta este un demers pe care producatorii de produse bio il fac constant.
As mai vrea sa va atrag atentia ca si daca un produs este certificat bio, nu inseamna ca nu va poate provoca iritatii sau neplaceri. Sa nu uitam ca unii dintre noi suntem alergici chiar la flori, deci putem dezvolta alergii si reactii la ingrediente precum anumite uleiuri esentiale. Daca veti cauta produse si gluten free sau vegane, este bine sa urmariti cu atentie toate insemnele de pe eticheta pentru a nu avea neplaceri ulterior.
Totodata un produs cosmetic oricat de natural ar fi nu inseamna ca va avea o eficienta mai mare, mai ales daca nu este integrat intr-o rutina complete. Daca veti folosi o crema natural cu multe uleiuri vegetale pretioase nu va avea cum sa isi faca treaba daca tenul nu ar fi curatat bine sau daca voi nu ati hidrata bine corpul si prin alimentatie. Deci bio nu inseamna ca avem garantia totala a succesului. Bio inseamna doar ca acel produs este natural si contine ingrediente certificate ca fiind naturale si eco friendly.
Unde gasim produse naturale sau bio
Sunt o gramada de discutii pe tema diferentierii natural/bio, insa in esenta consumatorii care cauta asemenea produse vor sa fie siguri ca produsele contin doar lucruri naturale, cat se poate sa fie de natural. As vrea sa va avertizez ca un produs cosmetic trebuie in general sa reziste pe un raft, intr-un depozit si in drum spre voi, atunci cand il comandati online. Ca atare un produs chiar si bio contine conservanti, e drept, mai putin nocivi versus cei clasici.
Pe Aoro by Notino gasiti un sortiment mare, as spune chiar mai mult decat multumitor, de produse naturale si bio. M-am bucurat ca se gasesc marci precum Nuxe sau John Masters Organics pe care de obicei mi le comandam din UK. Vreau sa va spun cateva lucruri despre fiecare dintre aceste marci.
Huile Prodigieuse de la Nuxe, un produs natural iconic
Nuxe este o marca de produse ce contin 80% ingrediente naturale si care nu contin parabeni sau uleiuri minerale. Trebuie sa incercati uleiul uscat Huile Prodigieuse care este produsul lor iconic, indragit de milioane de femei. Este un ulei multifunctional ce se aplica cu o mare placere, dar si eficienta. Il puteti folosi pe ten, pe corp si pe par. Este un mix de 7 uleiuri vegetale, mentionez doar cateva, ulei de macadamia, de migdale si ulei de camelie. Mixul si tehnologia il fac sa fie pur si simplu placut la folosire, nu lasa un film gras neplacut si are si o aroma usoara, florala, de aroma de portocal, vanilie si magnolie care il face deja usor de recunoscut. Este printre acele produse pe care chiar trebuie sa le incercati macar o data in viata. Desi, veti reveni cu siguranta la el.
John Masters Organics, un rasfat pentru par
John Masters Organics este un brand de cosmetice naturale ce pleaca direct de la pasiunea unui hair stilist newyorkez. Si-a dorit sa ofere clientelor acele produse blande si cu ele, precum si cu mediul. V-as recomanda sa incercati sampoanele, cu arome naturale, vegetale, foarte blande si pe care le puteti integra intr-o rutina zilnica.
Si de retinut este ca au si balsam de par fara miros, ca atare poate fi folosit chiar de toata familia.
Daca veti cauta toata oferta de produse cosmetic bio de pe Aoro by Notino sunt convinsa ca veti gasi macar cateva produse care sa raspunda dorintelor voastre.
Lasă un comentariu