Cu primer sau fara primer?

Cand am inceput sa fiu mai preocupata de machiaj, am primit sfaturi sa folosesc primer, insa la un seminar cu Alex Abagiu am aflat ca primer-ul nu este tocmai necesar daca stii sa aplici un fond de ten asa cum trebuie. Good to know, but….nu sunt atat de sigura intotdeauna pe tehnica mea de aplicare a fondului de ten si atunci aplic primer.

Cand m-am decis sa cumpar un primer, m-a atras din prima cel de la Max Factor, care are si SPF 20. Inca nu aparuse la noi, dar am profitat de ceva “conexiuni” in UK si in luna mai deja il aveam. In plus apreciez marca Max Factor de multi ani, pentru mine a insemnat mereu machiaj de calitate si accesibil. Intotdeauna am in trusa mea personala de machiaj cel putin 2-3 produse de la Max Factor si vad ca si in troller-ul meu de MUA gasesc cam multe produse Max Factor.

Recunosc ca nu am folosit foarte multe primere, am incercat unul de la Sephora si inca unul de la Avon, nu am fost incantata de nici unul si mi se parea ca aveau o textura prea siliconata. Pana sa iau primerul de la Max Factor, am folosit de cateva ori de la Estee Lauder Idealist de care sunt foarte multumita, insa are un pret destul de mare, peste 200 de ron si nu pot investi tot timpul intr-un produs luxury.

Primerul de la Max Factor are insa cateva caracteristici care ma determina sa il consider produsul favorit la capitolul primere pentru aceasta perioada:
– sticluta este extrem de practica, dozarea se face simplu si eficient, iau exact cat am nevoie;
– textura e fina, similara cu o crema hidratanta foarte usoara, aspectul siliconat este abia perceptibil si asta imi place.
– are SPF 20…ce poate fi mai relaxant pentru un make-up artist decat sa stie ca vine cu protectie solara si din faza de primer. Spun asta pentru ca multe creme pe care eu le folosesc pentru partea de hidratare nu au neaparat si SPF si atunci in mod normal caut sa fie fondul de ten cu SPF sau aplic un al doilea strat de crema cu SPF…cu primerul acesta rezolv mai multe aspecte.
– am aplicat primer si pe ten matur, ma refer am machiat doamne de peste 50 de ani, si fondul de ten s-a asezat mult mai bine si a rezistat altfel. Imi povestea una dintre ele ca seara nici nu ii venea sa se demachieze la cat de bine arata tenul in continuare.

Primerul Max Factor se gaseste din aceasta luna, iulie, si la noi, la pretul de 54.38 de lei ( este pretul recomandat) si va invit sa il cautati in magazinele unde exista stand Max Factor.

Urmariti in perioada urmatoare noutatile Max Factor, veti avea multe surprize pentru ca ei isi vor completa produsele dedicate in special pregatirii tenului pentru machiaj – gen corectoare, iluminatoare – si asta e o tendinta pe care o apreciez in make-up, tin mai mult la aspectul “curat” al unui ten, decat la multa incarcatura de culoare.

Voi ce produse Max Factor folositi?