Cum se mai face un blog de beauty

Am ramas putin surprinsa cand cineva m-a intrebat luna trecuta daca se mai fac bloguri de beauty in Romania. Tot asa cineva m-a intrebat daca cei ce au doar Instagram se pot numi bloggeri. Mai ales ca unele dintre fetele active pe zona de beauty raman in zona Instagramului si cam atat. Nu prea am stiut ce sa raspund si am zis sa incerc asa un eseu pe tema cum se mai face un blog de beauty.

Oricat de fain si de dinamic pare Instagramul, nu cred ca se poate compara cu ceea ce ofera un blog de beauty. Fireste depinde si de blog. Intr-un fel mi-e dor de acea perioada cand apareau multe bloguri de beauty, cand vedeai tot felul de ,,Beauty from…“, ,,sfaturi de beauty” etc, tot felul de nume de bloguri evident legate de ideea unui blog de beauty.

Ce as putea spune acum este ca daca astazi ar trebui sa pornesc un blog de beauty, un altul, nu as fi pregatita. Nici material, nici administrativ si nici ca si timp. Pe cand daca mi-ati spune azi sa fac un nou cont de Instagram, as putea face asta. Fireste nu sunt o referinta la Instagram, dar nici in coada listei nu sunt. Pentru blog iti trebuie cateva resurse importante si care nu se fac la intamplare si nici for free: domeniu, gazduire, nume/logo, creare blog efectiv, alegerea temei – tema costa si ea daca iti doresti ceva cu adevarat de calitate.

Un blog nu se poate face de pe telefon, oricat de talentat si tehnic ai fi. So, alta investitie, un laptop sau un desktop.

Asadar pentru un blog de beauty inarmeaza-te cu rabdare, bani si mult entuziasm de scris.

Poti incepe de exercitiu un blog pe o platforma gratuita, fara domeniu, blogger sau wordpress, sa vezi cum te simti cu ideea de a scrie. Insa daca din primul moment blogul nu este pus la punct, te vei demotiva.

Impune-ti un ritm de scris constant, altfe nu vei putea sa simti ca faci ceva si blogul va stagna la zero, asa cum l-ai inceput.

Cauta tutoriale pe net. Daca nu ai timp si rabdare, gasesti profesionisti in domeniu o gramada care te pot ajuta, fireste contra cost. Preturile depind, ai insa sansa ca este o piata foarte flexibila, cu multi freelanceri.

Asa ca daca simti cum se agita talentul de a scrie in tine, nu mai intreba si pune-te pe treaba.