dali

Dali Haute Parfumerie, intrupari olfactive ale geniului Dali

M-am invartit mult pana am scris titlul. Am inceput cu numele, Salvador Dali si am adaugat sintagma ,,nebunul indragostit”, apoi am sters si am tot incercat diverse alte forme. Dali este genul de geniu care vine o data la cateva sute sau mii de ani sa zguduie putin bunul simt prafuit din arta si din felul de a privi arta. Ar fi greu sa ii gasesti un loc, sa il numesti numai pictor este insuficient. Nici macar ca atitudine fata de viata nu se poate incadra in limitele normalului. A iubit cu disperare, a fost patimas si extravagant in tot ce a facut. S-a zbatut intre frica fata de moarte si un amor pasional pentru Gala, s-ar parea singura femeie pe care a iubit-o.  Povestea lor e putin ciudata, Gala era sotia lui Paul Eluard, poet francez, si totusi Dali nu s-a dat inapoi in a-i marturisi pasiunea. In fine, acesta este un detaliu de inceput si interesant ca si anecdota. Dali i-a dedicat multe din opere, Gala i-a fost o muza eterna. Din iubirea aceasta nebuna si dintr-un simt artistic poate delirant chiar ar fi fost pacat sa nu existe si interpretari olfactive ale operei lui Dali. Cei care au initiat acest proiect cu parfumuri care sa il reprezinte au continuat oarecum calatoria acestui spirit patimas.

Dali a zguduit suprarealismul si arta contemporana. A stiut sa se comunice si sa cucereasca si mass media. A fost genul de artist iubit si apreciat inca din timpul vietii si care s-a bucurat de o productivitate mare. Paris si New York, doua mari capitale care i-au fost casa si locuri de admiratie, au fost si orasele unde s-a consacrat. Combina tehnici din Renastere cu vizualuri ce tulbura prin componente, este un pictor ce stie sa isi capteze si publicul dornic de spectaculos. Parfumurile ce ii poarta numele ar fi fost cu siguranta un alt moment de extravaganta pentru el. Consider ca s-a nascut sub o stea norocoasa, ce i-a permis sa isi dezvolte si capriciile odata cu geniul de pictor.

Sunt 3 colectii de parfumuri Dali Haute Parfumerie: Jewels, Daligramme si Fabulous, fiecare exprimand ceva din opera lui Salvador Dali.

Din perspectiva mea, Jewels reprezinta parfumuri ale unei intimitati specifice unui cuplu in care iubirea este aproape echivalentul unei pasiuni ce se hraneste din ea insasi. Daligramme este un fel de cadou misterios oferit de cel indragostit iubitei sale. Fabulous este colectia ce ar celebra iubirea, pasiunea, ce ar face ca aceste lucruri sa se manifeste cu putina exuberanta si chiar excentricitate. As purta Calice de Seduction cu mare placere, este si parfumul din care mi-am comandat deja un sample.

dali haute parfumerie

Mai jos va las cu informatiile oficiale despre cele 3 colectii de parfumuri Dali Haute Parfumerie.

Unind arta si lumea parfumeriei, colectia Jewels alcatuita din 5 parfumuri de exceptie este inspirata de bijuteriile create de Salvador Dali, reprezentand perfect geniul artistului. Imprumutand cateva embleme din iconografia Marelui Maestru, precum ochiul, fluturele, pocalul, mana si ceasul, flacoanele exceptionale te transpun fara echivoc in universul suprarealist Dali. Parfumurile incapsulate in aceste flacoane rare sunt create si intrepretate de marele maestru parfumier Alberto Morillas: Regard Scintillant de Mille Beautés, Voyage Onirique du Papillon de Vie, Calice de la Séduction Eternelle, Mélodie du Cygne de la Main, Fluidité du Temps Imaginaire.

Daligramme Collection, aceasta colectie de parfumuri rare este inspirata de Daligrams, un alfbet secret al celor doi indragostiti creat de catre Salvador Dali si dedicat Galei, simbolizand iubirea lor simbiotica.
Imaginate si create de catre 4 talentate, parfumiere : Mathilde Bijaoui, Amelie Burgeois, Alexandra Carlin, Veronique Nyberg – parfumurile sunt comparate cu cinci mesaje secrete din partea lui Dali catre Gala : Ma Muse, Ma Flamme, Ma Vie, Ma Reine, Ma Force.
Flacoanele rectangulare, decorate cu litere Daligrame, obiecte ale viselor si placerii, ascund esente divine, create doar din cele mai pretioase ingrediente.

Salvador Dali a fost intotdeauna fascinat de Marea Mediterana, centrul de inspiratie al multora dintre picturile sale. India si Grecia antica reprezinta de asemenea surse de inspiratie pentru marele artist. Colectia Fabulous este o invitatie intr-o calatorie fascinanta printre senzatii olfactive si peisaje care iti taie respiratia: Marudhaï, Korynthia, Srinagar, Mandawa, Bukhara.
Cinci parfumuri imaginate de celebri parfumieri-creatori, Michele Almairac si Raphael Haury, care au intepretat intr-un mod ingenios aceste zile de vis, captand esente care te vrajesc, in flacoane suprarealiste nascute din picturile lui Salvador Dali.

Colectiile pretioase, imaginate si inspirate din creatiile acestui artist inegalabil al istoriei artei moderne, Salvador Dali, se gasesc in exclusivitate in magazinele Elysee: Elysee Gallery, Calea Victoriei, 39 si  Elysee Marriott, Bulevardul 13 Septembrie nr. 90 (incinta Hotel Marriott). Se pot comanda si pe boutique Elysee online.