De ce vreau sa fiu blogger

Inainte de a se termina sezonul de vacante, am avut zile mai multe de rasfoit pagini de blog, profile de Instagram, in fine. Adica m-am dat pe net ceva mai mult, sa zic asa. Si am simtit ca zona asta de beauty blogging se subtiaza si cam toata lumea migreaza spre Instagram si spre Youtube. In fine, e o constatare care mi-a fost confirmata si de faptul ca de vreo jumatate de an sunt inscrisa pe o platforma de colaborare a brandurilor cu influencerii din Franta si pe acea platforma intrarea este practic contul de Instagram. Este tot ce conteaza acolo. Am mai urmarit si alte campanii mai din Vest si la fel am vazut ca Instagramu is the king, ca sa zic asa.

Ca sa o spun direct si raspicat, mie nu imi place cultura de Instagram.  Da, am Instagram si imi place sa ma uit pe Instagram, insa nu este zona de online care sa aduca un aport cu adevarat relevant de continut, de informatie si nici chiar de emotie. Adica nu e tot, Instagramul completeaza ceva, nu este el in sine ceva ce ma multumeste prin ceea ce este. Instagramul duce spre multa deformare si spre foarte mult fake. Incepand de la followers cumparati si alte lucruri de acest gen, pana la deformarea realitatii. M-am jucat si eu cu doar cateva filtre de Instagram, nu vorbesc de aplicatiile speciale pentru editat pozele de Instagram, si ce sa va spun, te pot transforma destul de bine. Pot denatura adevarata imagine a unui produs in sensul ce duce spre minciunele-gogosele. Si asta mi s-a intamplat recent cu noile ambalaje ce se pot schimba la rujurile G de la Guerlain care in pozele de Instagram ale unor influencerite aratau intr-un mare fel. Am fost in magazin si le-am luat pe toate la rand si am incheiat prin a baga cardul la loc in portofel pentru ca realitatea nu avea a face cu ceea ce erau ele. Iar cu fondul de ten Fenty stiti deja de pe Youtube unde am aratat fondul de ten in comparatie cu altul ca la fel ce mi-a fost transmis din pozele frumoase de pe Internet nu a avut legatura cu realitatea. Nu e nici pe departe un fond de ten atat de performant si nici macar nu e placut in aplicare.

Aseara am fost si la o lansare de parfum a casei Roos & Roos la Beautik. Alexandra Roos, una dintre cele care detine acest business parfumat, este fiica lui Chantal Roos, cea care a fost la originea multor parfumuri celebre si spun doar Opium. Am stat de vorba cu Alexandra langa raftul de parfumuri, amestecand povesti si mai bune, si mai putin bune, iar acestea sunt genul de lucruri pe care nu le poti exprima nici pe Instagram si nici pe Youtube. O poveste se scrie. Si o sa va scriu curand cu ce ganduri am plecat dupa aceasta discutie.

Imi place sa ma joc cu lumina si sa fac poze interesante pe Instagram, unele ies neasteptat de bine si chiar nu am nici un merit. Imi place sa filmez pentru Youtube si sa va transmit emotii si ganduri prin tonalitate, mimica, gestica. Insa cel mai mult imi place povestea scrisa si textul scris. Cred mai mult in puterea si incarcatura cuvantului scris. Asa mi-am facut vocea auzita in online, prin blog, si tot blogger voi fi mereu.

 

Sunt curioasa daca voi mai cititi bloguri, daca va place mai mult mesajul scris sau cel de tip Instagram.