Pentru ca in aprilie o sa va povestesc tot ce stiu despre cum sa faci un shopping istet, incepem cu un decalog al shoppingului:
1. Cumpara doar dupa ce testezi/probezi.
2. Cumpara doar ce ai sigur nevoie. Pentru asta pune-ti intrebarea inainte de a plati: cand o sa port haina asta sau cand o sa ma dau cu acest fond de ten? daca raspunsul nu este “astazi“, inseamna ca nu ai nevoie.
3. Stabileste-ti pentru fiecare luna cat poti cheltui pentru tine, tine-ti o evidenta si daca o depasesti, lunile viitoare vor fi cu pedeapsa No Shopping….in functie de depasire
4. Cumpara produsele cosmetice dupa ce le verifici termenul de valabilitate
5. Cumpara doar produse originale, ambalate, sigilate – exista si produse care nu au aceste lucruri , insa asigura-te atat cat e posibil ca nimeni nu le-a folosit inaintea ta; daca iei produse second hand, intoarce-le pe toate partile, daca sunt haine uita-te la cusaturi, tivuri, locurile cu uzura mare ( buzunare, coatele manecilor, genunchi la pantaloni) si asigura-te ca inca sunt in buna stare. Pentru cosmetice SH, asigura-te ca sunt produse care chiar daca au mai fost folosite, nu au cum sa iti faca rau ( parfum sau ser de par etc.)
6. Du-te singura la cumparaturi sau cu cineva care nu te va perturba foarte mult, daca mergi cu o persoana foarte critica , in final nu iti vei lua nimic care sa iti placa sau iti vei lua ceva sub presiunea criticilor….
7. Du-te la cumparaturi cand nu iti este foame, preferabil dupa ce ai mancat bine, asa te simti confortabil si nu vei cumpara de stres.
8. Doneaza ceva din ce cumperi , macar o data la 3 luni, nu toti au posibilitatea ta si gandeste-te ce bucurie aduci cuiva care nu isi permite sa isi cumpere cosmetice sau haine. Si fii generoasa si spune-le si altora atunci cand descoperi reduceri de preturi ametitoare.
9. Documenteaza-te! Pe internet gasesti informatii despre orice, poti descoperi ca un produs intr-un magazin online costa si cu 80% mai putin fata de un magazin din mall. Magazine online sunt multe, vezi si cum sunt apreciate, ce articole exista despre ele si fa o comparatie. Poti merge sa vezi cum e produsul in magazin, la un parfum de exemplu ii poti testa aroma la Sephora, dar il poti cumpara de la Aoro sau Strawberrynet.com. asta e de adevarul….
10. Fii exigenta cu vanzatoarele , dar nu nepoliticoasa, ele au un job, nu sunt servitoare. Chiar daca unele nu sunt foarte pregatite, nu e vina lor si nu te descarca pe ele, scrie mai degraba un email catre managementul magazinului si adreseaza-le lor reclamatia punctand faptul ca nu o vanzatoare e de vina, ci cel care a angajat-o si a instruit-o deficitar.
10 Comments