Despre ce fac brandurile de beauty pe Facebook

Facebook-ul este si pentru industria de beauty un canal excelent de comunicare cu consumatorii, de promovare , de interactiune , chiar si de vanzare directa si inca lista nu e gata cu tot ce inseamna posibilitati de activitati pe Facebook ale unui brand de beauty.

O sa va spun cam care sunt paginile mele preferate din aceasta zona si pe care intru cam zilnic:

Farmec Romania au o pagina cu 35.000 de fani, au mereu concursuri, mi-a placut aplicatia care te punea sa participi la un concurs de cultura generala despre valorile romanesti, mi-a placut cum au promovat noua gama Aslavital pentru tenul sensibil , am si castigat mostre din aceste produse, mereu fac cate ceva si ne fac sa vedem un pic tara asta si altfel.  Acum au un concurs “Hai Romania” prin care suntem invitati sa ne scriem un mesaj de sustinere pentru echipa noastra la Jocurile Olimpice. Imi place de ei ca  si raspund la toate mesajele.

l’Oreal Paris Romania au o pagina de 158.000 de fani, isi prezinta mereu noutatile, reducerile din magazine, pozele sunt foarte reusite, au avut un concurs pentru bloggerii care scriu despre beauty, am participat si eu cu acest blog, nu am castigat, insa am avut un feed-back activ de la ei care a insemnat foarte mult. Au concursuri , insa modereaza cam slab discutiile de pe pagina lor, asta ar fi un minus, daca chiar ar trebui sa cautam cu lupa un defect.

Elmiplant au o pagina cu 10.100 fani, au avut de curand o aplicatia simpatica Bodyshape prin care promovau noile lor produse dedicate siluetei, cremele anticelulita, fac mereu mici evenimente de la care pun poze, interactioneaza din cand in cand si cu fanii direct la discutii, cu comentarii.

Vichy Romania au o pagina cu 79.000 de fani, au avut o aplicatie foarte draguta pentru Idealia, trebuia sa intri intr-un laborator si sa gasesti ingredientele acestei creme si puteai castiga mostrele de crema…le-am castigat :). Anunta mereu cand au promotii, totusi e o pagina cam linistita, ar putea avea mai mult buzz.

Bourjois are o pagina de 8000 de fani, au niste poze superbe, anunta promotiile cu vizualuri foarte sugestive, interactioneaza, pana acum, din ce am vazut nu au avut nici o aplicatie sau concurs propriu, au facut concursuri pe alte site-uri, insa nimic dedicat pe Facebook..eu tot astept :).

Uriage nu are pagina romaneasca de Facebook, ma uit pe editia franceza care are 11.000 de fani si chiar le-am spus ca pacat de produse ca nu sunt mediatizate si prin Facebook. Oricum in Romania Uriage nu are nici vreun site de consumator dedicat. Si pagina franceza e cam simpla, fara aplicatii, nu am vazut concursuri, am vazut ca erau fani care intrebau de esantioane si erau trimisi catre magazine. Astept sa faca si ei ceva.

Voi ce pagini de Facebook ale marcilor de cosmetice urmariti?

AMT