Despre frumusete

De fapt titlul se dorea sa fie altfel, de ce facem atatea eforturi noi, femeile, pentru a fi mai frumoase decat suntem in mod natural ….si pana unde e limita de frumusete naturala. Si mi-am dat seama ca eu personal am niste ritualuri de frumusete fara de care nu pot sau daca le scot dintr-o zi, simt ca e ceva incomplet. Colectia mea de parfumuri este deja parte din mine.

My beayty list:
– dupa ce ma spal pe ochi, imediat o crema de fata si apoi ma pieptan;
– daca ies si 2 min din casa, trebuie sa ma parfumez…de multe ori fac asta si daca nu ies din casa;
– fara deodorant si un sistem de epilat, oricare ar fi el,  mi-am dat seama ca nu as putea trai, fara pasta de dinti, nu as putea nici sa beau apa;
– cerceii sunt obligatorii si daca ies sa alerg;
– e greu cu toate cheltuielile, dar nu pot sa imi imaginez o luna fara un shopping minim dedicat cosmeticelor, prefer mai mult online, fac si economii si am si liniste;

– machiaj minim inseamna pudra, aranjat sprancene si blush – ele sunt de baza pentru mine. Daca e sa aleg intre ruj si mascara, clar mascara.
– daca nu-mi nimeresc de dimineata parfumul care sa fie in acord cu starea mea din ziua aia, am o stare de nervi toata ziua… daca am o zi agitata, nu suport Miss Dor Cherie sau Organza de la Givenchy.
– daca imi iau o tinuta super simpla cand nu stiu cum sa ma imbrac,, aleg un parfum greu….gen Prada Tendre…care numai tandru nu e.
– am oroare de contur negru la ochi complet, adica parca ochiul e incarcerat….am descoperit de vreun an de zile ce inseamna un dermatograf maro deschis …
– pe cap m-as spala si zilnic, insa am redus la o data la 2 zile sau 3 zile, ma spal si cu apa rece, asa ca nu tin nici de confort nici de nimic…just wash my hair!

In lumea asta sunt miliarde de femei care cumpara in fiecare secunda un ruj , am auzit ca e cel mai cumparat produs de beauty. Orice femeie se pare ca are cel putin 6 rujuri. Eu nu le-am numarat. Si nici nu ma hazardez.

Daca intri intr-un birou unde lucreaza femei si spui ” are cineva o pila de unghii?”, incepe un fosnet de posete interminabil si primesti si alte accesorii pe langa….

Dumnezeu a creat femeia , o minune de creatura, dar care dupa ce a descoperit oglinda, a deschis cutia Pandorei.