Despre imunitate se vorbeste astazi mai mult decat oricand. Suntem mult mai constienti de acest lucru decat inainte de izbucnirea pandemiei si tot odata suntem in situatia de a face ceva, incepand de la a ne documenta si pana la a adapta tot ce facem si consumam pentru a mentine imunitatea.
Corpul uman, precum si cel al animalelor, are prin natura lui mijloace proprii de aparare fata de microbii ce vin din exterior. Fiecare avem imunitate fata de agentii patogeni, cu toate acestea cred ca nu e ceva nou ca fiecare isi poate imbunatati imunitate prin stil de viata, nutritie si comportament social.
Reinvatam despre imunitate
Obiceiul din copilarie cu acea lingurita de miere dimineata sau cu ceaiurile de plante incepe sa revina in forta. Pe langa asta, fiecare dintre noi isi cantareste mai bine modul de viata, ceea ce mananca si ce suplimente alimentare consuma.
Pana si copilul meu a inceput sa ma intrebe atunci cand ii dau ceva sa manance daca este sanatos si daca are vitamine. Ba chiar a consumat niste fructe care in mod normal nu ii placeau doar pentru ca i-am spus ca ii fac bine la imunitate. Am facut cu el o micro-lectie de biologie despre microbi, recunosc ca a fost una dintre provocarile acestei perioade de izolare. I-am explicat cum patrund virusii pe caile nazale si orale, cum stau ei acolo in zona faringelui si fac party si daca noi luam de la primele simptome ce trebuie le stricam petrecerea lor. Nu stiu cat a retinut el, insa si mic fiind, i-a intrat deja in comportament sa se gandeasca si la chestiile astea legate de imunitate.
Daca atmosfera de acum din tot ce inseamna societate si media ne face sa fim mai stresati, suntem in acea perioada cand evaluam mult mai responsabil tot ce tine de sanatatea noastra. Sa zicem ca natura ne da o lectie si tot ea ne aduce aminte ca ea este resursa noastra de bine. Eu una asa am simtit. Si cred ca a fost pentru prima data cand am realizat ca multe dintre lucrurile pe care le faceam deja si care poate nu dadeau asa bine in anturaj, acum imi sunt de ajutor. Eu mereu am fost o bautoare de ceai, de ceaiuri de plante – considerate plictisitoare, ei, uite ca astazi nu mai sunt o prezenta asa stearsa din perspectiva obiceiurilor alimentare. Am vazut mai multe cani de ceai pe Instagram in ultima perioada. Si acum cand scriu articolul, tot ceai am pe birou.
Fares, noi avem ajutor pentru imunitate la noi acasa
Resursele naturale au fost identificate de sute de ani ca remedii puternice contra problemelor de sanatate ale oamenilor. Ganditi-va ca totusi acum niste sute de ani nu existau studii, farmacii si medicii nu aveau atatea mijloace ca astazi, dar totusi omenirea reusea sa treaca peste epidemii.
In 1697, in Orastie, aveam prima farmacie romaneasca ce folosea chiar traditiile dacice pentru remediile naturale. Iar doua decenii mai tarziu, Andrei Farago, o personalitate a epocii interbelice si un farmacist de renume, pune bazele a ceea ce numim si astazi Fares. El este si responsabil pentru prima productie de uleiuri esentiale din Romania.
Vremurile nu i-au fost mereu prielnice, ganditi-va ca perioada comunista a insemnat si niste bariere in dezvoltarea a tot ce insemna evolutie a unui industrii. Fares, inclus in compania de stat Plafar, a mers mai departe. Iar dupa 1989, Fares a redevenit o companie de sine statoare, 100% romaneasca si care duce mai departe o expertiza confirmata si o dezvolta an de an. Ca si consumator, nu cred ca in ultimii ani mi-a lipsit din casa ceva de la Fares, incepand de la ceaiuri pana la uleiuri esentiale, siropuri si suplimente alimentare.
Biosept, 100% plante medicinale cu actiune antivirala
Celebrul ,,rosu in gat” ne-a marcat zilele in copilarie si noptile ca parinti. Stiu ca ma citesc multe mame si cred ca toate avem marcate bine in memorie acele nopti de veghe cand verificam temperatura copiilor sau deveneam deja specialiste in a clasifica felurile de a tusi a celor mici.
Biosept capsule este un remediu natural cu eficiență dovedită în combaterea virozelor respiratorii pentru toate vârstele. Astfel persoanele active, varstnicii si copii cu varsta peste 6 ani, pot apela la BIOSEPT capsule ca tratament de prima intentie cu actiune antivirala.
Mai exact cand deja faza cu ,,rosu in gat” sau ,,ce ma ustura in gat” devine sacaitoare este bine sa ai la indemana Biosept.
Acest remediu asociaza plante medicinale cu actiune antivirala: frunze de maslin, lichen de piatra, muguri de plop, scoarta de salcie si cuisoare; sunt plante a caror acțiune sinergică contribuie la eficienta crescuta in tratarea virozelor respiratorii. Actiunea antivirala a acestor plante impiedica dezvoltarea virusurilor inhiband replicarea lor.
Testele pe 138 de pacienți – care l-au administrat încă de la primele semne – au dovedit dispariția simptomelor de viroză respiratorie în cazul a peste 90% dintre aceștia. Vorbim de febră moderată, scurgeri nazale ori nas înfundat, tuse seacă, dureri de cap, dureri la înghițire ori răgușeală.
As zice ca e mai bine sa ai in casa o cutie de Biosept decat sa nu ai. Iar legat de asta, de ani de zile am avut mereu in casa acea trusa de urgenta unde sunt mereu remedii naturale si pentru aceste viroze neplacute ce apar peste an.
Am preferat si prefer in continuare remediile naturale si din prisma efectelor secundare. De peste 10 ani sunt extrem de selectiva cand trebuie sa iau ceva pentru raceala sau si pentru o banala durere de cap. Mai exact, prefer sa beau un ceai decat sa inghit o chestie de sinteza, colorata. Cand gasesc remedii naturale, ma informez cat pot de mult asupra lor, cer si parerea medicului de familie si apoi le pastrez in trusa de medicamente.
Iar acum am fost foarte curioasa sa desfac o capsula de Biosept, fireste inauntrul ei sunt plantele deshidratate si faramitate, se simte foarte placut si mirosul de cuisoare.
5 sfaturi din partea mea pentru imunitate
O sa spuneti ca atatea recomandari pe tema imunitatii ati primit in ultima vreme incat ati ajuns la saturatie. Recunosc ca si eu am ajuns la acel moment cand am senzatia ca se prezinta niste lucruri atat de normale si pe care oricum le stim. Realizez insa ca multi dintre noi vad anumite recomandari ca pe un fel de lucruri prea exagerate sau scrise sa dea bine.
• Dormiti si faceti ca zona unde dormiti sa va ofere tot confortul necesar. Somnul si odihna sunt un fel de fundatie pentru sanatatea noastra. Fiind in izolare, ne fura poate statul la TV sau urmaritul de filme, totusi la ora 22:00 trebuie sa fim in pat si cu toate device-urile inchise si notificarile puse pe silentios.
• Beti apa, un corp deshidratat este un fel de invitatie catre orice fel de microbi. Tineti mereu un pahar cu apa la indemana si atunci nu veti mai uita.
• Aerisiti incaperile unde stati de cateva ori pe zi, indiferent de vremea de afara. Nu o sa raciti ca se face un pic mai racoare, ci mai degraba de la un aer neimprospatat unde microbii se prolifereaza nestingheriti.
• Beti ceaiuri de plante, alegeti pe cele care sa nu va agite prea mult si alegeti-le si pe cele aromate. Cele ce contin scortisoara sunt si foarte placute, iar scortisoara contribuie la o imunitate mai buna.
• O plimbare scurta zilnica in jurul blocului, Daca aveti bafta sa stati la tara sau la casa, e si mai bine. Insa nu va izolati in casa complet, puteti iesi luand masurile de precautie care sunt deja comunicate de catre autoritati.
As mai putea adauga ca zambetul si optimismul cresc in mod demonstrat medical capacitatea de imunitate a organismului uman. Exista si tehnici de meditatie ce stimuleaza zambetul si chiar rasul, tehnici ce au rezultate bune pe tot ce inseamna indicatori ai sanatatii. Sper sa zambiti mai mult si sa luati imunitatea ca un subiect de preocupare al vostru de acum inainte.
Lasă un comentariu