Dolce Vita Christian Dior

Dolce Vita Christian Dior este un parfum care te invita la o dupa amiaza decadenta. Luxe, calme et volupte, cam asta ar fi esenta. Si este o chestie tres francaise, am o banuiala ca desi italienii au inventat conceptul de ,,la dolce vita” francezii au transpus-o in ,,l’amour apres-midi”. Nu este deloc un parfum in voga, a fost creat prin 1994 si acum sta undeva cuminte retras pe raftul de parfumuri Dior din parfumeriile clasice. Parfumul este considerat un oriental lemnos.

L-am purtat prima data prin 2003, cam asa. A fost genul de parfum consumat rapid, imi placea si il foloseam zi de zi. Desi era vara, nu mi se parea deloc un dulce intoxicant, ci un dulce energizant. Scortisoare combinata cu aromele de piersica si caisa da starea aceea de energizare. Baza nu e ceva iesit din comun, santal, vanilie, heliotrop. Bineinteles descrierea comerciala a parfumului nu contine tot. Aici sta farmecul parfumului ca te poate duce singur catre taramuri olfactive care ascund tot atatea dorinte nestiute, O aroma o cheama pe alta. Mie mi se pare si ceva piele, leather, dar ceva ascuns intr-o baza calda de vanilie. Parca cineva a turnat miere calda pe o canapea de piele. Amour dans la voiture, peut-etre.

Mi-e atat de drag acest parfum de la Dior, am avut bafta sa am si extensie de gama. Acum recent chiar am facut schimb cu cineva care m-a contactat pe Instagram si am fost asa bucuroasa sa am din nou un lapte de corp Dolce Vita. Am reusit sa cumpar si de la un colectionar de vintage un set cam prafuit de Dolce Vita, niste miniaturi care stau prinse sub un capac de plastic. Cand ridici acel capac, doza intensa de dulce si vanilat vine brusc in nari si pot sa spun ca parca miroase si mai bine. Aroma se aduna acolo si se blocheaza, iar cand este eliberata parca e si mai intensa.

Ca si femeie nu ai voie sa manifesti porniri decadente inainte de apusul soarelui. O chestie stupida, Belle du Jour era amanta din timpul zilei, este un film in care Catherine Deneuve joaca genial femeia care isi traieste fanteziile cu multa asumare. Dolce Vita este parfumul care te incurajeaza sa fii si tu o Belle de Jour si iti fie complet indiferent ce ar crede ceilalti despre asta.

Bref, asta e un parfum Dior. Asa stiu eu parfumurile Dior, asa stiu si pe Miss Dior, si ,,otravurile” Poison, parfumuri care incurajeaza feminitatea si in alte forme decat diafane si angelice, Si forma, si tinuta, si aroma naucitoare si eleganta in acelasi timp, si senzualitate inchisa intr-un bob de cristal, cam asta ar fi Dolce Vita. Vi-l recomand cu mare caldura daca sunteti in cautarea unui parfum care sa sopteasca ca un moment de ,,dolce vita” nu v-ar srica la nici o ora. Dolce Vita, Dior, pur si simplu imposibil de seducator.

 

Parfumul acesta ma duce cu gandul la o scena din Pacientul Englez ( The English Patient) cand cei doi protagonisti se retrag dintr-o petrecere plictisitoare de Craciun si se bucura de un moment de intimitate intens fix intr-o incapere alaturata. Daca nu ati vazut acest film, vi-l recomand, dar sa aveti si parfumul Dolce Vita la indemana.