Facial mist, functioneaza?

Facial mist sau sprayul facial este genul de produs despre care in prima faza ai crede ca e doar o apa de ploaie. Desi, hai sa ne gandim la o zi de vara la munte, o ploaie usoara prin aerul curat si incarcat de mirosul rasinii brazilor. Cred ca ne dorim ploaia aceea atat de des.

Facial misturile sunt genul de produse senzoriale in prima faza. Asta e un lucru evident. Asa cum ne place ca o ploaie placuta de vara sa ne atinga fata si palmele, asa ne place si un asemenea spray. Un facial mist, in functie de tipologie si ingrediente, poate face uneori mici efecte ce schimba in mai bine o rutina de ingrijire a tenului.

Cum folosim un facial mist

In functie de ingrediente, el poate fi folosit ca si pas in ingrijirea tenului. Mai exact, dupa ce va curatati tenul, inainte de a aplica serul sau crema, pulverizati intai o apa termala sau apa faciala pentru a inlesni absorbtia produselor ce urmeaza a fi aplicate.

Poate fi aplicat in timpul zilei si peste machiaj, majoritatea se pot aplica, doar cu atentie la pulverizare si sa grabiti uscarea prin a va agita putin mainile sau, ca sa fiti mai cochete, puteti folosi un evantai.

Daca nu sunteti machiate, si mai bine. Daca esti genul care simti ca fata se usuca peste zi, ia un spray facial cu ingrediente aditionale pe langa o apa in sine. Sau verifica ca apa termala sau de ingrijire sa fie izotonica. Exista facial mist-uri care contin si filtru solar. Am si asa ceva, insa nu am fost inspirata sa pozez si acele produse.

Facial misturi preferate

Nu mai stau sa va argumentez obsesia mea pentru skincare. Doar ca am mai avut o revelatie. Puteam sa ma victimez toata viata ca sunt mica si urata, dar am dat peste creme. Si am devenit mai simpatica in primul rand pentru mine. Hai sa fim cinstite, cele ce suntem uratele sau frumusele suntem mai multe decat cele frumoase in adevaratul sens al cuvantului. Nu vezi zilnic pe strada o Monica Bellucci sau o Cindy Crawford. Sa le admiram si sa invatam de la ele.

Bon, incerc sa scormonesc in istoria personala sa imi amintesc de primul spray facial. Tind sa cred ca a fost un spray pe care scria Evian. Apoi, fireste apa termala Vichy. Apoi Avene, Apoi Uriage sau Ivatherm. Un spray facial de la Lierac imi placea mult la un moment dat. Nu mai retin. Apele termale au o categorie a lor, ele in mod evident sunt pas de ingrijire, ideal e sa fie izotonice, daca nu, doar sa nu le lasam sa se usuce pe fata ca fac mai mult rau.

Apele florale de asemenea sunt ok ca pas de ingrijire, adjuvant in demachiere sau inainte de a aplica un ser sau o crema. Atentie daca va stiti alergice ce apa florala alegeti. Ce e foarte natural nu e taman bun daca ai o anume alergie.

Fleurance Nature apa florala cu trandafir de Damasc este un facial mist certificat organic. In ultima vreme sta des pe birou si il folosesc in timpul zilei. Cand calatoresc il am in geanta si cat stau in masina, mai aplic pe fata. Mai ales pentru vacantele de vara a fost ideal.

M2 Beaute Nano Ultra Pure Solutions cu peptide este un produs ce m-a surprins ca efect de intensificare a hidratarii de la prima aplicare. Acest produs a ajuns la mine fix intr-o perioada cand reactiile la polen ma faceau ca dimineata sa suport greu o crema de fata, desi simteam mare nevoie de hidratare. De multe ori, in primele ore ale diminetii, acest spray functiona si pe post de hidratant. Produse M2 Beaute gasiti in Douglas si Kendra, mi se pare o marca inovatoare in sensul bun si tot ce citesc si incerc de la ei in ultima luna, ma impresioneaza in bine. Acest spray cu un complex eficient de Vitamina B (B2, B3, B6) si peptide de cupru, stimuleaza metabolismul natural, diviziunea celulelor si accelereaza procesul de regenerare a pielii.

d’Alba White Truffle First Spray Serum este un produs de la Glowrious, un produs care se pare ca ar fi preferatul insotitoarelor de zbor din Coreea si din alte tari asiatice. De ce oare? Probabil ca cine a zburat macar pe un parcurs de o ora si un pic a simtit ce inseamna acel aer uscat pentru ten. Cunosc lume care lucreaza in domeniu si da, orele petrecute in avion deshidrateaza tenul si atunci e nevoie de solutii pe loc si eficiente. Stimuleaza ciclul de regenerare celulara, datorita extractului de fermenti, amino-acizi si niacinamida, lupta impotriva ridurilor cu ajutorul extractului de trufe albe si adenozina, si mentine pielea hidratata pe parcursul intregii zile datorita acidului hyaluronic.

Yon-ka lotiunea pentru ten sensibil este un produs ce exprima bine viziunea holistica a marcii Yon-ka. Yon-ka e o marca ce cucereste prin umilinta, daca vreti, ambalaje simple, lipsa de tam-tam, insa produsele sunt ca o mangaiere tacuta. Lotiunea aceasta este pentru hidratare, revigorare, are si efect usor bactericid si virucid, este indicat si in starile agitate cand vrei sa te calmezi, poate fi aplicat oriunde pe ten, gat, maini etc.

Dior Hydralife Sorbet Water Essence este un produs de rasfat. L-am cumparat pentru ca eram curioasa, am profitat si de o promotie si am avut o mica reducere, insa este produsul pe care il consider de moft. Este foarte probabil sa fie extraordinar pentru un ten gras si mai tanar, dar pentru mine este doar un moft. Hidratarea este de scurta durata, chiar daca este comunicat ca o esenta.

Bioderma Hydrabio Brume este genul de eau de soin cum spun frantuzoaicele. Adica genul de apa de folosit in rutina de ingrijire, intre pasii de ingrijire. Eu am un ten ce se deshidrateaza des, da, incep efectele si perimenopauzei, si atunci eu in demachiere folosesc mult acest gen de produs. Tot de la grupul Naos, folosesc si Eau Cellulaire de la l’Institut Esthederm. Bioderma Hydrabio Brume este izotonic si respecta echilibrul biologic al pielii sensibile. Se poate utiliza dupa epilare, pentru a calma senzatia de arsura si disconfort, dupa expunerea la soare, pentru a calma arsurile solare si pielea expusa excesiv la soare, dupa tratamentele dermatologice ori procedurile estetice, la recomandarea medicului.

Eau de Gamarde este o apa termala si certificata bio. Este puternic mineralizata, actioneaza ca un antioxidant natural, bogata in sulf. Prefer sa o folosesc cand simt ca pe zona T am un lejer exces de sebum, asta se intampla uneori in zilele dupa antrenamente mai grele sau efort fizic.

In top, in acest moment sunt doua produse M2 Beaute si d’Alba White Truffle. Le consider ca fiind produse elaborate si cu efecte multiple benefice pentru ten.

Ideea e sa intelegi ca o apa termala este doar o apa termala, precum un spray facial ca M2 Beaute are in compozitie mai multe lucruri decat apa in sine. Apoi la apa termala este alta discutie, poti avea o apa termala izotonica cu care poti jongla mai mult, daca nu e izotonica nu trebuie lasata sa se usuce singura pe fata. De asemenea, conteaza mineralele existente in apa termala, concentratia lor etc, care nu musai trebuie sa fie cea mai mare ca sa fie buna. Ne-am obisnuit ca e ce e mult, e bun, dar nu e taman asa.

Legat de toate produsele de ingrijirea tenului pe care le prezint pe blog, ce spun mereu este faptul ca eu am acest hobby de peste 20 de ani. Fac blogging de aproape 10 ani. Insa nu recomand sa aveti mai mult de unul-maxim doua produse din seria spray facial si nici din alte produse. O consumatoare obisnuita, fara o pasiune anume pentru skincare, nu are ce face cu mai mult de 4-5 produse per total pentru ingrijirea tenului. Luati informatia de aici cu titlu consultativ, cautati mai departe si informati-va. Nu sunt dermatolog, nici macar cosmeticiana, doar o femeie care la 10 ani a descoperit cremele mamei si nu a mai renuntat la ele. De asemenea, nu cumparati produse pe care nu stiti daca le veti folosi sau care va dau peste cap bugetul. Cand te hotarasti sa dedici timp si bani acestui moft, ok, just do it. Dar daca nu, nu are sens. De asemenea, un produs folosit 2-3 zile nu are cum sa demonstreze mare lucru. De asemenea, conteaza enorm stilul de viata.

Cam asta a fost tot despre sprayurile faciale si astept si parerile voastre.

Clubul BeautyBarometer

A fi frumoasă nu ține doar de cosmetice, intră în Clubul BeautyBarometer ca să afli mai mult decât simple știri de beauty.

*Prin abonare confirmi că ai peste 16 ani și ai citit termenii și condițiile