Final de noiembrie

La inceput de noiembrie am scris un alt articol aici. Iar acum simt nevoia sa inchei oarecum seria. Mereu am fost atasata oarecum de aceasta luna, nu stiu sa spun de ce. Poate si faptul ca am devenit mama tot in noiembrie e ceva. Insa si inainte de acest moment, au fost multi ani cand in noiembrie au fost momente de cotitura pentru mine, bune sau rele.

Si finalul de noiembrie din acest an ma gaseste cu multe ganduri legate de schimbari, de renuntari sau de noi de inceputuri. Nu am cum sa le las pe toate sa se intample brusc, insa sunt multe idei care s-au cristalizat in mintea mea.

E un final de noiembrie ceva mai greu. Mi-am adus aminte de oamenii foarte dragi pe care nu ii mai am in jur. De asemenea imi aduc aminte de ultimul noiembrie cu tata. Desi a fost o luna infernala, a adus o lumina in viata mea intr-un fel in care nu m-am asteptat. Sa stai la capul unui muribund care inca e rational si intelege ce se intampla e o situatie foarte cinica. Dar atunci realizezi cat de bine e sa traiesti, sa fii liber sa te misti, sa circuli si sa te bucuri de fiecare nimic.

Amintirile mai bune sau mai triste s-au amestecat. Sunt multe lucruri care vor ramane nespuse. Desi eu sunt omul care cam spune tot ce are de zis. Am acest ,,dar” in special de la bunica mea materna care m-a crescut care avea un spirit diplomatic mai aparte. Insa in discutiile cu ea aveai mereu certitudini.

Daca e sa spun ceva legat de prezenta mea online, m-am lamurit asupra multor lucruri. Nu ma mai simt deloc in regula in acest spatiu de Social Media. Oricum intotdeauna am avut senzatia ca e prea multa simulare si disimulare. E o zona de emotii tulburi unde nu prea mai vreau sa am multa prezenta. Blogul imi este suficient ca spatiu de exprimare si de asemenea canalul de Youtube. In rest am incercat, am experimentat, insa nu e o zona din care sa simt ca fac parte sau ca vreau sa fiu acolo. Plus ca rasfoirea Facebookului sau a Instagramului mie nu imi ajuta decat strict profesional. Lucrand pe aceasta zona trebuie sa fiu la curent cu ce intampla in Social Media unde sunt clientii mei, insa atat.

Asa ca prezenta mea in Social Media se va reduce, insa voi ramane activa pe blog si pe Youtube, singurele zone unde simt ca ma exprim complet si unde pot fi activa fara sa fiu nevoita sa imi trec ochii si peste alte lucruri. Pe blog si pe Youtube ma simt ca o locatara intr-un bloc urias unde ma duc direct la usa apartamentului meu, o deschid, intru si imi vad de viata mea fara sa mai am intersectari vizuale cu altii.

Iar ca inchei un pic articolul cu lucruri facute in noiembrie care mi-au placut si pentru care sunt recunoscatoare ar fi asa:

  • am reusit sa ajung la pilates de doua ori pe saptamana, chiar si un pic la Yoga, la karate spre rusinea mea am ajuns doar o data, avand un calendar prea plin.
  • am reusit sa citesc o singura carte, o traducere in franceza dupa un nuvelist britanic, McEwan, Mon roman pourpre aux pages parfumees.
  • am redescoperit Cerruti 1881, un parfum pe care l-am avut acum vreo 15 ani cred, am avut si diverse flankere Cerruti 1881, insa le-am cadorisit prin jur intr-o vreme cand rulam cate 4-5 parfumuri noi pe luna. Stati pe pace, ca m-a tinut putin, am avut doar o perioada scurta de nebunie.
  • am folosit foarte mult produse de buze, pentru ca frigul ma afecteaza mult. De la Paula’s Choice folosesc tratamentul seara, iar in timpul zilei jonglez intre balsamul de buze de la Plush Bio/Imar Skin si cel de la Bondi Sands. Mai am mereu in poseta si cate un balsam de buze de la The Body Shop sau Elizabeth Arden.

Un final de noiembrie ca un joc contorsionat de emotii. Am si fost foarte obosita psihic mai ales si ma resimt si acum. Inteleg din ce in ce mai bine ca nu poti avea asteptari de la nimeni. Dar nu pot ramane indiferenta. Cam atat.