Fragonard, Caresse, o mangaiere de parfum

Fragonard, Caresse este acel parfum pe care daca incepi sa il porti, te atasezi puternic de aroma lui si greu ii mai cedezi. Este un parfum pe care il port uneori cate o saptamana intreaga, fara sa ma plictisesc, persista si in haine si in par. Ma face sa il caut si ii regasesc aroma in flaconul elegant si intunecat, un flacon cu iz vintage si care se detaseaza foarte bine in colectia mea de parfumuri.

fragonard-caresse-beautybarometer-review-beautyblog-2016

fragonard-caresse-edp-magparfum-beautybarometer2016

Fragonard este o casa de parfumuri cu traditie, cu o istorie care incepe inainte de primul razboi mondial. Zona Grasse este nu numai un izvor nesecat de inspiratie pentru cei care cauta aromele unice de pe Riviera Franceza, insa totodata este si zona de unde parfumierii isi aduna ingrediente de baza. Eugene Fuchs incepe aceasta aventura a parfumurilor in 1926 si imprumuta numele unui pictor, Jean-Honore Fragonard, pentru a-si denumi parfumurile. Pana astazi parfumurile au cucerit mii si mii de patimasi dupa aromele intense si florale. Afacerea a ramas in familie pana astazi, cand a 4-a generatie reprezentata de fiicele lui Jean-Francois Costa, cel care a modernizat intens procesul de productie, continua misiunea Fragonard. Agnes et Francoise isi doresc sa adapteze marca Fragonard la cerintele actuale, pastrand insa filozofia de baza, si sa aduca mai multe produse parfumate in atentia pasionatilor de parfumeria Fragonard.

fragonardcaresse-parfum-beautybarometer-aprilie2016

fragonard-caresse-beautybarometer-aprilie2016-reviewparfum

 Caresse este o reinterpretare a unui parfum clasic Fragonard. S-a lansat in 2008, este un parfum floral, cu note de varf de mandarina, piersica, caisa si trandafir, note medii de iasomie si cu o baza lemnoasa si de musc alb. Flaconul negru, elegant si seducator deopotriva, farmeca odata cu aroma un pic prea feminina. Nu stiu daca as recomanda acest parfum mai degraba pentru seara, cred ca este totusi potrivit cu o femeie care apreciaza aromele intense si care stie sa poarte un parfum foarte feminin si care nu este neaparat ancorata in modernitate. Cred ca o fire romantica va rezona perfect cu acest parfum.

Despre persistenta pot sa spun ca este printre acele parfumuri care marcheaza prezenta ta si pe care nu il scoti prea usor din peisajul olfactiv.

Il puteti gasi in magazinul mag-parfums.ro care de curand are si un showroom in Calea 13 Septembrie, unde imi doresc sa ajung cat de curand in aceasta primavara pentru a redescoperi aromele Fragonard. Caresse, EDP, 50 de ml costa 200 de lei.