Happy Monday (35)

Happy Monday sau Lunea fericita e deja o tematica binecunoscuta aici, pe blog. Imi place sa va vorbesc de ziua de luni pentru ca mie imi place ziua asta. Pentru mine chiar e o zi misto, incep niste proiecte noi pe plan profesional, incep insa si un challenge personal cu ceea ce inseamna viata echilibrata pe bune. Adica sa reusesc sa petrec cat mai mult timp departe de calculator, tableta si telefon. Ce ziceti?

Una peste alta, azi m-am bucurat tare mult sa primesc un like pe Instagram de la Olivier Cresp. Nu mai spun cat de bucuroasa sunt sa vad cum primesc like de la The Lab, de la Goldfield and Banks si la poze care nu sunt neaparat legate de marcile lor. Stiti, cam despre asta este vorba pana la urma si in online, ca si in offline. Eu am oricum o oarecare suspiciune fata de cifre. Prefer putin si bun. Insa cand iti vine un asemenea semn de la un brand cu care rezonezi dincolo de produs pur si simplu, e un fel de normalitate, de apropiere de ceea ce suntem ca si oameni. Olivier Cresp ne-a dat Ange ou Demon, Place Vendome de la Boucheron, o gramada de bombonele Nina Ricci, precum si parfumuri de la Avon sau de la Yves Rocher. Acum este si cofondator al unei case de parfumuri nisate Akro, casa recent lansata in 2018, nu am mirosit inca nimic de la Akro, dar vanez momentul.

Inca astept sa reapara blogul Monsieur Guerlain si asa imi sta in degete sa scriu ceva pe tema asta, dar au zis-o prea bine Kafkaesque si altii cu mult mai bun condei pe zona parfumeriei incat nu stiu ce as mai putea eu adauga decat propria frustrare si nervi. Incerc doar sa gandesc ceva care sa creeze macar un curent bun si nu de ura. Atunci cand suferi de ceva, automat pornesti asa un curent de negativism care in final nu ajuta pe nimenu.  Chestia e ca Monsieur Guerlain era pe zona Guerlain un fel de Google sau Wikipedia, dublat de o incarcatura umana a lui ca si pasionat dincolo de ratiune. Dar noua politica Guerlain la nivel global e prea incarcata de ego-uri confuze care cred ca prin cenzura, ipocrizie, presiune pe rezultate financiare cu orice pret ar face bine marcii in sine.

Habar nu am, intre timp eu folosesc fiecare farama de timp liber sa invat ceva din zona parfumeriei, a istoriei Guerlain, sa trec macar prin toate produsele pe care le am, sa imi tin mintea antrenata. Si nu numai pe asta, ci pe tot ce fac.

Gandul de azi: mai intai de toate, desavarseste-ti caracterul. Este prima regula dintr-o arta martiala. Si mie asta imi suna in cap de peste un an de zile pentru ca o aud minim de doua ori pe saptamana.

PS – poza ce ilustreaza articolul este de la The Lab, adica de la Mario, la rubrica Parfum gasiti interviul cu el.

Mario, I look many times to this picture, that typing machine, that perfume, all together means a long way, not a simple one, but after you finish this journey, you remember every letter, every word, every essence you put into what you’ve done. The time was building you in fact and you built somehow the time using the time. And I use quite seldom C’est la vie perfume in my meditation moments and in the moments when I really focus on build something.