Happy Monday (39)

Ma primiti martea cu lunea fericita? Cu aceasta vacanta prilejuita de Paste, inclusiv in mintea mea, destul de organizata, s-au dat zilele peste cap. La mine astazi, marti, e de fapt un fel de zi de luni. Pentru ca e prima zi de job dupa 4 zile de pauza.  Nu, nu o sa fac excese de zel, pentru ca e bine de stiut, am aflat si eu de la oameni invatati pe tema asta, ca dupa o pauza mare, sa nu iei lucruri asa in abrupt ca e posibil sa te impiedici.

Am avut o zi in care aproape ca nu am avut deloc treaba cu tot ceea ce inseamna Internet, e drept ca a trebuit sa raspund la mesajele de Paste. Am mai folosit telefonul sa fac cate o poza. Am avut momente de facut nimic si asta inseamna pentru mine odihna adevarata. Este al nu stiu catelea an cand nu mai adoptam stilul traditional gastronomic care nu mai are legatura cu realitatea vietii de azi. Poti manca mancare tipica de Sarbatori oricand, asa ca nu mai au nici un farmec tavile si castroanele de diverse chestii. Ba chiar ne mai dau si dureri de cap si nu numai. Cozonac gasesti oricand, scofeturi idem. Asa ca nu am ce sa va povestesc ca am facut mare minune prin bucatarie.  M-am bucurat ca am gasit la Lidl si capsuni, si zmeura, si afine, toate proaspete, in stare buna si deja intrate pe la reduceri. Plus banane si mere, salata verde din piata, iaca marea masa traditionala. Plus ca mi se pare un barbarism sa umpli frigiderul si apoi peste cateva zile sa arunci atatea resturi si sa imputi ghenele de gunoi. O luam un pic razna cu atata consum.

E greu de gasit cate un loc liber in natura unde in perioadele astea sa nu gasesti clasicii grataragii si ascultatori de muzica stridenta, dar am reusit sa identificam un loc, nu va spun unde cu putin egoism. De ce? Pentru ca data viitoare imi doresc sa il gasesc tot asa pustiu sau macar cu oameni care nu fac nimic, ci doar privesc apa, cerul si frunza verde. Nimic fancy, doar apa, pamant si padure. Fireste ca  erau si urme de masini, fireste urme de taiat copacii, cateva semne bune de reimpadurire, dar si cateva pet-uri aruncate pe ici pe colo, ca na, romanul s-a nascut poet si isi permite licente poetice aruncandu-si mizeria prin iarba.

Gandul de azi este sa nu ne mai gandim la nimic, ci doar sa fim.