Happy Monday (42)

Lunea fericita sau Happy Monday a venit cu soarele frumos de mai. Eu asa am fost invatata ca luna mai e luna bujorilor, a soarelui bland, a temperaturilor ce sar putin peste 20 de grade Celsius si iti permit sa te bucuri de natura fara sa tremuri de frig sau sa lesini de cald. Am renuntat la caloriferul electric si la pernuta cu apa calda, ieri a fost primul weekend in care am putut iesi afara doar in tricou.

Astazi  vreau sa va vorbesc despre un film care imi place mult, il vad si revad pe Netflix, o comedie usurica, insa cu niste semnificatii misto pentru ce inseamna transformarea in adult.  Se numeste Secrete de familie. in engleza Rumor Has It. Unul dintre personaje este interpretat de Kevin Costner. Ca sa lamurim putin ecuatia seductiei, sunt 3 actori care pentru mine inseamna idealul masculin in diverse forme: Alain Delon, Kevin Costner si Vincent Perez. Russel Crowe s-ar adauga putin la lista si Jude Law. Intre Brad Pitt si Tom Cruise, always Tom. Brad nu mi se pare ca are nimic de a face cu ideea unei masculinati complete si asumate. Iata ca imi cunoasteti acum si preferintele in materie de actori.

In filmul acesta de care va spuneam se intampla o chestie intriganta. De-a lungul timpului, 3 generatii de femei: mama, fata si bunica, ajung sa fie seduse de acelasi individ. Fireste, seducatorul este jucat de Kevin Costner si numele personajului este cu semnificatii, Beau Burroughs. Beau inseamna ,,frumos” in franceza. Apropos, sa nu uit sa miros parfumul Beau du Jour de la Tom Ford, despre care am auzit ca ar fi revelatie in materie de parfumuri masculine. Am spus fireste pentru ca desi pare ceva frivol, la nivel de strategie de viata este aproape imposibil ca si barbat sa treci cu atata succes prin cele 3 generatii si sa lasi amintiri memorabile peste tot.  Scoateti din ecuatie detaliile ce tin de boudoir, ca sa zic asa, ci vorbim de schimbarile si de revelatiile avute de fiecare femeie in parte dupa relatia pasagera cu acest tip. Cea mai in varsta trece cu el printr-o probare a propriei feminitati, la inceputul epocii matura, cand femeia trebuie sa accepte ca si imbatraneste, dar si ca este femeie, indiferent de varsta biologica, Peste niste ani, fiica ei traieste chiar  o pasiune de mai lunga durata cu acest Beau, dar pasiunea o duce catre decizia de a alege o existenta mai monotona, dar care sa ii aduca stabilitate. Cea din urma, nepoata sa zicem, ce trece printr-o faza de criza de identitate emotionala, inainte de a se casatori, trece tot asa ca printr-o incercare cu Beau, ajuns deja la varsta maturitatii.

Beau, cu par alb, conducand masini de epoca si pilotand avioane, facand yoga, demonteaza un pic teoria ca un barbat ce are potential de a fi bunic nu mai poate fi un seducator. Cu certitudine Beau nu este prototipul barbatului care a stat cu burta in fata calculatorului si cu berea alaturi. In final,  nepoata decide sa se intoarca la relatia ei stabila si sa isi doreasca o existenta mai calma, dar sigura. Insa ii multumeste lui Beau ca doar dupa aventura cu el a aflat ce isi doreste cu adevarat.

Imi place cum este pusa in scena toata aceasta poveste nu neaparat onorabila. Adica nu este o lauda pentru cele trei doamne ca au avut aventuri pasagere, la distante in timp ce-i drept, cu acelasi individ. Cu toate acestea, toate isi accepta asta mai mult sau mai putin si realizeaza ca un fir liniar, drept si oarecum banal in ceea ce inseamna viata emotionala nu le-ar fi implinit si chiar ar fi intrat in relatiile stabile cu niste frustrari. Iar micile frustrai pot deveni in timp niste probleme.

Ca sa parafrazez toata povestea asta, as spune asa ca viata poate fi un etern Happy Monday sau un etern Boring Monday. Tine de fiecare sa ne incercam concret dorintele, aspiratiile, sa riscam uneori ca sa ajungem la o decizie ce vine asa ca o raza de soare dupa multe zile ploioase. Si as spune ca inainte de a lua decizii majore pentru viata noastra, daca simtim ca nu suntem foarte pregatiti, sa mai incercam. Iar casatoria sau decizia de a ramane cu cineva pe un termen lung intra in zona asta.

Gandul de azi: nu exista decizii bune sau rele atunci cand vine vorba de viata ta si cand tu le iei in totalitate, exista insa decizii care nu ar fi complet ale tale si acelea pot fi fatale.