Happy Monday (65)

Este Happy Monday si in sfarsit am acea zi cand zic ca am avut atatea momente de a zambi, incat nu am avut vreme sa scriu. In primul rand. ziua aceasta e mai degraba primavaratica, am prins un trafic bunicel inspre ce destinatii aveam de ajuns si am servit un ceai tare bun la Centrul Fericirii. Exact asa se cheama locul unde urmeaza sa merg o perioada pentru a incerca diverse terapii si despre care promit sa va povestesc mai detaliat. Pe stories veti vedea treptat cand ma duc, ce fac si ce rezultate simt ca am.

Sunt interesata de cam 10 ani de terapii alternative fata de eternul mers la doctor si primit reteta de pastile. Nu sunt nici in extrema cealalta sa cred ca ma vindec cu ulei de clopotica cucului si musetel la ureche, adica daca racesc iau ca tot omul un Coldrex cand ma ia tusea si febra. Dar in nici un caz nu sunt genul de om la care sa gasiti in poseta un panadol sau mai stiu eu ce. Dar un Sedatif PC de la Boiron o sa gasiti prin geanta mea.

Revin mereu la teoria lui NU. Un NU spus atunci cand el inseamna exact ce simt si cand imi delimiteaza spatiul meu. Sunt lucruri pe care nu le vreau si daca nu vreau sa le accept este alegerea mea, fireste fara sa lezez dramatic viata cuiva. In primul rand sunt responsabila pentru fericirea mea, nu a altora. Iar daca eu nu sunt fericita, nu am cum sa ii fac nici pe cei foarte apropiati sa fie. A face uneori lucruri doar ca sa plac cuiva inseamna doua lucruri rele: o data ma impovarez pe mine sa suport ceva ce nu imi place si sa emit energii negative catre celalalt si al doilea lucru neplacut este ca il mint pe celalalt si ii dau senzatia ca mie imi place sa fac anumite lucruri.

Gandul de azi: viata e formata din DA si NU. Sunt lucruri carora le spui DA si altora NU.