Happy Monday (79)

Incep articolul happy monday sau lunea fericita printre lectii si liste de cumparaturi. Lectiile fiului meu, normal. Scoala acum se face si online, am luat vacanta, dar totusi avem de lucru. Cred ca o mare provocare este ca cei mici sa isi mentina ritmul de invatare. Mai ales cand tentatiile de pe Youtube si TikTok, plus alte jucarii, sunt si mai puternice acum in izolare. Statul in casa pentru adulti e pana la urma o forma maxima de odihna, binevenita, insa pentru cei mici, totul se transforma intr-o oala cu presiune.

Nu as sti ce sa va spun acum in mod special. De obicei am un gand anume cand incep aceasta postare, insa acum sunt un pic in pana.

Imi plac postarile din izolare, pozele. Recunosc ca nu prea iau in serios acele postari pline de zen si nori roz, da, sunt unii care idealizeaza si acum situatia. Nu toti facem yoga si putem sta in sesiuni de lectura interminabila. Ieri, citeam seara, cu ochii picand de somn si imi faceam plan ca azi, luni, sa citesc mai mult. Dar cam greu. De la scoala copilului meu s-au primit materiale, s-au mai facut lectii si practic acum imi revine ca parinte sa repet cu copilul materia, sa fac lucruri noi. Ca exemplu, am lucrat fractiile. Par usor de spus, dar sa i le explici unui copil care de doua saptamani iese afara doar 30 de minute pe zi in conditiile in care el iesea si cand era ger sau ploaie macar o ora, e greu.

Admir in continuare pe cei ce au meserii ce le impun sa plece din casa. Pentru medici am o admiratie amestecata cu teama, va spun sincer ca ma rog pentru sanatatea medicilor la care eu merg in mod normal, vreau ca dupa aceasta perioada sa imi fac si eu acele analize, vizite medicale de bun simt anuale si vreau sa cred ca ei vor fi inca acolo bine, sanatosi.

Admir de asemenea afacerile ce trebuie sa isi tina oamenii pe teren, casierele de la supermarket sunt niste eroine, oamenii de la salubritate, soferii de la firmele de curierat, florariile, brutariile.

Urmaresc pe Instagram pe cei de la Pain Plaisir, ador produsele lor, insa acum am o paranoia inca acuta care nu imi da voie sa ma duc sa cumpar ceva de la ei. Sper sa ma relaxez si sa pot sa fac si eu o comanda, mai ales ca ei acum preiau comenzi prin Whatsapp. Imi place ce fac cofetaria Vanilla si cei de la Purple Flowers.

In fine, o sa las mai jos cateva chestii pe care le-am gasit interesante si unde se vede ca oamenii ce conduc acele afaceri sunt preocupati sa faca ceva sa isi tina angajatii si sa nu cedeze in fata acestei situatii.

Gandul de azi: sunt tari in lumea asta unde inca copiii mor de foame, nu de COVID, asa ca …   stiti singuri ce avem de facut.