Happy Monday (81)

Happy Monday imi aduce astazi in minte perioada din anii trecuti cand pe vremea asta stateam mai mult afara si duceam munca de lamurire cu fiu-miu sa venim odata din parc acasa. Astazi contorizam timpul de stat afara, il organizam ca sa nu ne intalnim cu altii si mergem mereu cu masca.

Ieri am prins o bucata din finalul celebrului film Pe aripile vantului si zilele acestea am citit despre Maria Antoaneta, despre pregatirile de nunta cu Louis al XVI-lea. Ce viata complet aiurea a avut femeia de-a lungul anilor, cum tot asa mi se pare complet defazat tot ce au facut barbatii in materie de razboaie, lupte de toate felurile si mutilari ale umanitatii. Ei, iaca ca astazi suntem toti cu masca la gura asteptand verdicte de la tot felul de autoritati care nu stiu exact ce au de gand. Eu una o sa va spun cu mare deschidere ca raman la ideea ca omul e singur, omul e singur in a-si gandi pasii si ca nu prea suntem capabili nici de un adevarat mers in turma cum merg oile.

Si daca astazi vi se pare ca ce necazuri traim, am citit zilele acestea si despre epidemiile din timpul celor doua Razboaie Mondiale, dar si cele din epoca bizantina. Omenirea a mai trecut prin asa ceva, de asta ma mira uimirea unora, chiar a anumitor personalitati din spatiul public care se presupune ca au mai invatat ceva in plus fata de restul. Ca sa nu mai spun de teroarea Cernobilului ce am trait-o toti si inca o traim.

Cred ca una din marile noastre probleme ca fiinte este ca nu avem rabdare si nu avem acele momente de a sta si de a observa, de a inceta de a mai face ceva. Istoria ne-a dat atatea lectii de puteam deveni toti niste intelepti, insa nu stiu de ce fiinta umana merge intr-o agitatie de saltimbanci continua si apoi se mira de ce se intampla.

Astazi a murit si hamsterita noastra, de batranete. Chiar a fost longeviva, a depasit 3 ani cat este durata maxima de viata a unui hamster. E drept ca am avut mare grija de ea. O sa imi lipseasca in bucatarie sa o aud cum facea ea curat in cusca si zbura rumegusul peste tot.

Gandul de azi: nu te crampona in trecut, dar nici nu-l arunca la cos precum niste lucruri inutile si invata din ce ai trait deja.