Happy Monday (86)

Lunea fericita, pe scurt happy monday, este aici si vorbim despre ceva planuri timide de vacanta. Stiu ca unii dintre voi deja ati plecat spre mare sau spre munte. Chiar recent am citit articolele Cameliei despre calatoria ei la munte si mi-a placut mult ce si cum a scris. Am urmarit-o pe Natalia pe Instagram care este acum in Bulgaria intr-o zona tare frumoasa unde nu am reusit sa ajung pana acum. Am vazut ca multa lume s-a incumetat sa plece si in Grecia si in alte tari, in fine, surse de inspiratie am, oferte primesc pe email in fiecare zi si simt putina disperare in tonul agentiilor de turism. Spun asta cu tristete pentru ca turismul este impactat dramatic.

Cunoscand si partea de conditii si risc in avion, va spun sincer ca nu ma tenteaza deloc sa ma urc intr-o aeronava unde orice microbi stau mai mult in acel sistem de recirculare al aerului si nu as vrea sa risc o contaminare. In fine, in perioada cand circulam cu avionul mai des, raceam si mai des pentru ca asta inseamna conditiile de zbor. Ramane ca atare masina. Pana la urma transportul individual mi se pare cel mai safe in conditiile tale si sa nu uitam ca noi acum il avem pe Max. Max va calatori cu noi si ne adaptam.

Gandurile de vacanta sunt multe, insa nu va ascund ca exista si putina teama. Cineva din anturaj a avut la birou niste colegi afectati de Covid si nu mi-a placut deloc ce mi-a povestit. Chiar daca au trecut relativ usor peste perioada critica, tratamentul le-a lasat multe probleme digestive si de metabolism. Medicamentele care se folosesc nu sunt deloc usoare pentru organism si oamenii acum trebuie sa se refaca cu atentie. Totodata turismul aflat in picaj nu imi ofera nici prea multa siguranta la capitolul cazare si mancare. Logic ca ma gandesc ce conditii voi gasi cand un hotel nu mai are bani sa isi achite facturile? Ce conditii voi gasi? Nu as vrea sa plec cu probleme la stomac sau cu vreo dermatita de la cearsafuri nu foarte curate.

Una peste alta, vom face curand o escapada de o zi, plecand dimineata si revenind seara ca sa luam putin primele impresii si sa ne lamurim daca are sens sa revenim cateva zile. In fine, albumul acestei vacante de vara este inca tare gol, insa luam din pozele de anii trecuti.

Gandul de azi: vacanta de vara pare uneori un fel de dar cu care nu stim ce sa facem, dar pana la urma ii gasim un loc.