Happy Monday (88)

Lunea fericita sau Happt Monday se scrie astazi langa un geam larg deschis pentru ca afara ploua si e racoare. E tare bine cand vara vine cate o tura de ploaie si parca si inspiratia vine mai bine.

In alta ordine de idei, pentru ca tot am fost matinala, am urmarit putin stirile si practic cam ce se estima, se intampla. Inclusiv cresterea gradului de indiferenta si de prostie, imi permit sa spun asta. Sa negi existenta unei boli care deja a omorat oameni si sa vorbesti de o conspiratie, mi se pare exagerat. Daca e sa  vorbim de o conspiratie ce chipurile ar omori umanitatea, pai va spun ca e suficient sa va uitati la ce mancam zi de zi ca sa ne dam seama. Doar cat zahar ingeram zi de zi si uite ca de zahar sau de fast-food nu se supara nimeni si nu acuza nimeni ca ar fi vorba de o conspiratie. De asemenea, planeta sufocata de plastic este tot o conspiratie, nu? La asta de ce nu reactioneaza acesti noi militanti?

Vacantele lasa un semn de intrebare si ma gandesc cu ce incarcatura de oboseala ne asteapta acesr final de an. Oboseala, stres, frustrari, lipsuri, dar si speranta. Daca te uiti in istorie, lumea trece prin aceste momente de cumpana o data la 100 de ani.

In toata chestia asta, eu cred in ceva ce am simtit inca de anii trecuti: lumea aceasta are nevoie de o resetare. Avem nevoie de ceva care sa ne forteze sa stam pe loc si sa realizam ce am facut, ce am devenit. Cred ca e un fel de reamintire ca suntem doar fiinte pe acest pamant si prea ne-am luat rol de conducatori. Omul vrea sa conduca totul din butoane, sa cuprinda totul in ambalaje si sa uite repede ce nu ii place.

Mi-a placut azi tare mult mesajul unei cititoare care mi-a spus ca a inceput ziua citind articolele mele despre parfumuri si a zis ca ziua de luni nu mai e asa urata.

Cam asa am inceput si eu ziua, folosind un parfum mai intens, ca sa ma bucur de aceasta racoare si chiar ca ziua de luni incepe mai bine asa.

Gandul de azi: cauta tu ceea ce iti aduce bucurie, sigur vei gasi.