Happy Monday (98)

Happy Monday este manifestul meu saptamanal pentru optimism. O zi de luni fericita poate da tonul intregii saptamani.

Din pacate nu am mereu starea si nici motivele sa scriu acest manifest saptamanal. Happy Monday nu e mereu. Si cred ca fiecare dintre cei ce imi cititi blogul traiti cam acelasi lucru.

Va spuneam recent pe Youtube ca intotdeauna imi caut resursele in mine. Si pentru inspiratie, si pentru momentele mai dificile, insa si pentru cele fericite. Spun asta pentru ca observ de-a lungul anilor ca atunci cand iti manifesti si bucuria pentru ceva sau cineva, energiile din jur nu sunt mereu in acelasi registru. Mai direct, putini oameni se bucura pentru momentele tale bune. Mult mai putini versus cei ce consuma si comenteaza momentele tale triste.

Inclusiv in Social Media daca postezi ceva ce nu iti place, ce nu a fost bun sau cu o conotatie negativa, publicul devine mai numeros. Iar din punct de vedere cifre poti spune ca faci o postare de succes.

Saptamana trecuta a fost foarte plina, astazi la fel am inceput cu mesaje si detalii de munca inca de la prima ora si cu agenda pregatita de duminica seara. Totodata am resimtit oboseala si au fost zile cand am inceput ziua lucrand mai la orizontala pe canapea. Nu mi-am luat nimic de Black Friday pentru ca nu este felul meu de a cumpara. Cumpar cand imi face placere, cand am ceva ce imi doresc cu adevarat. Iar in perioada asta sunt foarte atenta la bani pentru ca nu cred ca e un secret ca nu e o perioada usoara pentru nimeni. Preturile cresc de la zi la zi. Costurile pentru care cu un an doi inainte nu ma preocupam asa mult, incep acum sa devina mai delicate. Adica si cumparaturile alimentare le fac mai cu atentie fata de alti ani.

Pe langa aceste probleme de ordin financiar care se resimt peste tot, sunt probleme de ordin social, emotional si chiar climatic. Se vorbeste astazi tot mai des despre sanatatea mintala, despre probleme emotionale si despre lipsa de toleranta in crestere. De undeva e o presiune, creata si de noi, oamenii, dar in mod cert ce vine din mersul lucrurilor. Pamantul are si el ritmul lui, natura isi are legile ei si nu totul e undeva incadrat intr-o prognoza. Oricat de documentati ne credem, chiar nu avem de unde sa stim tot.

Toate astea una peste alta ne fac astazi mai vulnerabili, mai instabili, mai inchisi in noi poate sau prea agitati. Iar daca ne grabim sa ne facem analize si sa discutam cu medici, vedem ca parametrii aceia clasici ii avem ok. Este insa ceva dincolo de analize si de indicatori stabiliti tot de noi oamenii, e firea lucrurilor si intentia cu care facem tot.

Am vazut zilele acestea niste materiale video despre Paris. Diversi vloggeri spuneau ca Parisul este urat, murdar si ca pleci depresiv de acolo. Nu am simtit asta niciodata. Nici chiar anul trecut cand am vizitat un Paris atat de infrigurat, cu multe zone in constructie si cu ceva mai multi imigranti.

Nu mai spun ce zicem toti despre Bucuresti. Despre Romania. Una peste alta tragand o linie avem bafta sa traim in Romania. Nu ne afecteaza probleme climatice asa mult. Avem pace. Avem un nivel de siguranta destul de ok in orase. Mai pe scurt, in tara asta inca poti pasi linistit si sa duci un trai decent. Iar daca urmaresti stirile internationale la modul serios, intelegi de ce.

Gandul de azi: gaseste zilnic resurse in tine pentru ceea ce esti, nu pentru ceea ce ai putea fi.

Sursa poza: pexels