Intotdeauna mai avem ceva de invatat ..mai ales in machiaj

Aveam 14 ani cand am pus mana pe un mascara si pe un ruj si am facut ceva echilibristica sa pot sa le folosesc cat de cat decent.

Dupa mai bine de 20 de ani am zis ca este momentul sa ma pun cu burta pe carte sau mai bine zis cu mana pe pensule si farduri si sa vad ce va iesi.
Asa am ajuns la Academia Startline, locul unde am inteles in primul rand ce NU mai trebuie sa fac atunci cand ma machiez si cat de importanta este pregatirea tenului inainte de machiaj. Tot aici am inteles si mai bine ca atunci cand machiez o femeie rezultatul este bun doar daca nimeni nu va remarca machiajul si va remarca doar ca acea femeie e mai frumoasa, pare mai luminoasa si zambetul ei este contagios. Aici am fost pe aceeasi lungime de unda cu profesoara mea, Gina Stefanoaia, care de la inceput si pana la finalul cursului mi-a raspuns la orice intrebare cu argumente si mi-a spus ca mereu vor fi tehnici noi, produse mai performante, insa in final conteaza daca femeia pe care o machiezi pleaca cu un zambet adevarat si isi redescopera frumusetea.

Facand cursul mi-am dat seama ca poate multe dintre voi inca prefera acel con de umbra si prefera sa nu se machieze ca nu cumva sa greseasca. La fel stiu multe fete care nu prea au elan sa se duca sa faca un curs de machiaj …cam asa eram si eu si la prima sesiune, ma simteam stinghera si ma intrebam daca sigur am ce cauta acolo.

Mi-a placut insa ca la aceasta scoala se lucreaza pe grupe mici si cursurile se adapteaza la grupa, fiecare cursanta este incurajata si sprijinita exact pe ce are nevoie. Am avut ocazia sa fac comparatie si cu alte metode si pentru mine metoda de la Startline s-a potrivit cel mai bine. Cel mai important lucru a fost ca am prins curaj si ca am vazut ca am ce invata…si ca pot invata.

Si un alt lucru, deloc de neglijat, am invatat cat de importante sunt normele de igiena, de ce e bine sa lucrezi cat mai mult cu produse de unica folosinta acolo unde se poate, sa ai produse de igienizare pentru toate instrumentele folosite. Recunosc ca eu sunt obsedata de partea aceasta si am avut un sentiment de siguranta cand am vazut ca exista metode multiple de a face un machiaj si frumos, dar mai ales fara efecte adverse neplacute.

Plecand de la asta, am zis ca poate voi da si eu un mic imbold celor care inca sa gandesc daca sa faca o scoala de make-up sau nu, fie pentru a sti ele sa se machieze, fie chiar pentru a face o meserie din asta ( cursul are la final si acel examen pentru a obtine atestat oficial de machior validat de cele doua ministere care semneaza aceste diplome).

Si special pentru cele care citesc blogul meu am o supriza – Academia Startline ofera un numar limitat de vouchere care va ofera accesul la acest curs la un cost foarte mic.Voi pune poza acestui voucher cu titlu informativ, insa el devine activ in momentul in care luati legatura pe mail cu cei de la Academia Startline si comunicati sursa lui, adica blogul meu si precizati si seria de pe voucher. Oferta este limitata pana pe 22 mai 2014. Bafta si sper ca acest curs sa va fie de ajutor cel putin in aceeasi masura cum a fost pentru mine.