Jurnal de vara (5)

Pentru ca ultimele zile de august sunt deja prezente, iata si ultima fila de jurnal de vara.

Am incercat si cred ca am reusit sa prelungesc ideea de plimbare de vacanta si bucurandu-ma de plimbari lungi prin Bucuresti. Am ales de foarte multi ani sa locuiesc aproape de centrul orasului ca sa ma pot deplasa usor pe jos sau cu un drum foarte scurt cu masina catre zonele care au mai ramas frumoase in Bucuresti. Iar Bucurestiul are zone frumoase, e drept putine, si nu e decat vina noastra a tuturor. Faptul ca s-a demolat pe vremea comunismului sa zicem ca nu aveam cum sa prevenim, insa ce s-a demolat dupa, e doar prostie, parvenitism si multa lacomie. Uneori ma mir de bucurestenii ce aleg sa stea in case ce nu au legatura cu ideea de casa, sunt practica replica in mare a culturii de ,,cubicle” din firmele americane. Stam in niste cubulete cu aer conditionat si masina de spalat vase si ne simtim moderni si interesanti.

Bon, sa revenim la Micul Paris. Am facut de doua ori plimbari pe zonele pietonale deschise pe Kisellef si Calea Victoriei, muzee.

Intr-una din zile am ajuns si pe Calea Dorobanti, la Nicheparfumerie. Despre ce am facut acolo o sa va povestesc in alt articol si pe Youtube. In mare e vorba despre o lansare Parfums de Nicolai si aveti un articol detaliat tot aici pe blog despre aceasta marca.

Fireste ca am trecut si pe la Marionnaud, ca tot e magazinul meu preferat din zona aceasta. Erau multe noutati, o marca australiana, parfumuri, make-up, produse de body care vegane si multe altele.

Ma surprinde mereu numarul destul de mare de turisti, inteleg pe undeva pentru ca atmosfera din zona veche a Bucurestiului chiar egaleaza in mic farmecul luminatelor capitale europeene occidentale.

In rest, cred ca ritmul meu de sport se intensifica, fac tot ce tine de mine si chiar am incredere ca nu va mai urma un lockdown. Fireste ca fac in ritmul meu, in felul meu, insa sunt deja 4 ani si am rezultate care se simt si se vad si ma bucur de asta.

A fost o vara destul de plina, insa cred ca un jurnal online nu permite sa expun tot si nici nu vreau asta. Pe mine online-ul ma invata de la zi la zi ca el este facut pentru anume expuneri, fiecare alege ce vrea sa arate si tine de maturitatea fiecaruia. Mai exact, o poza in chiloti cu atitudine vulgara si un citat din Osho sau alt scriitor de intelepciune contemporana nu face decat sa te transforme intr-o chestie ridicola. Si mai sunt exemple diverse, gen copil purtat ca o poseta sau de obiect de decor in setupul de poza. Si am confirmarea clara ca nu conteaza deloc numarul de like, ci cine iti da like. E o chestie pe care o spun inca de la inceputurile mele in online. Oh, da, esti mai comercial cu multe like-uri. Pai atat esti, comercial, un fel de online shop de iluzii.

Am inceput insa sa ii urmaresc clipurile lui Bogdan Stoica, ma uit la multe clipuri cu plimbari prin diverse orase ale lumii unde imi doresc sa ajung si la canalul celor ce calatoresc prin Romania, Hai hui in doi. Si citesc de fiecare data cand pot. Chiar si intre proiectele de peste zi de la munca.

Sa nu uit legat de SPF, pudra cu protectie solara de la Institut Esthederm este pur si simplu peste asteptari, incepand de la textura, culoare, la felul cum se mentine pe ten. A fost primita din partea lor, insa cred ca va fi printre putinele produse de makeup pe care le voi consuma pana la capat si clar o voi recumpara.

Vara inca mai e putin aici. Deci inca e jurnal de vara deschis. Voi ce planuri mai aveti?