Lancôme Idole, istorie, concept si produse
Lancome, inceputurile
Istoria Lancôme incepe in 1935 cand Armand Petitjean creeaza aceasta marca si lanseaza primele produse. Armand avea 50 de ani, trecuse deja prin multe domenii de activitate comerciale. Prietena cu Coty i-a adus insa si in initierea artei parfumeriei si asa a inceput aventura Lancome. Greu de gasit numele, insa plecand de la un simbolul, castelul Lancosme. A fost usor de scos ,,s” din denumire si de pus un accent circumflex pe O pentru a face din acest nume o marca frantuzeasca prin excelenta.
Armand Petitjean nu era complet singur in acest demers. Ii avea alaturi pe fratii d’Ornano, chimistul Pierre Velon si Georges Delhomme, fost director creatie parfumuri la Coty.
Cand era intrebat de ce a creat Lancome, spunea ca sunt deja doua marci americane ce detin suprematia in industria frumusetii. Asa ca este firesc ca printre ele sa fie si o marca frantuzeasca.
Lansarea a 5 parfumuri la expozitia Universala de la Bruxelles il pozitioneaza din start ca un brand redutabil: Tropiques, Conquête, Kypre, Tendres Nuits si Bocages. Vanzarile nu au fost atat de mari, asa ca anul urmator Lancome intra pe zona de cosmetice. Nutrix a cucerit repede publicul feminin si nu numai. Nutrix era un fel de produs passepartout, recomandat chiar si dupa arsuri.
Machiajul se va lansa in 1938 cu un ruj si o linie de pudre, practic cele mai folosite produse de makeup ale acelei perioade. Rujul insa vine cu o inovatie majora. Nu mai este o textura greoaie si pigmentata, cum era moda timpului. Se lanseaza un ruj usor transparent pe baza de trandafiri care face ca buzele femeilor sa para de copil. Problema epocii era ca toate femeile sufereau de la rujurile greoaie si care uscau pielea.
Lancome, in epoca interbelica
In 1939 Lancome incepea deja sa fie cerut si in alte tari, insa razboiul izbucni. Materia prima era din ce in ce mai greu de gasit. Cu toate acestea, Armand Petitjean a decis sa investeasca in educatie. E creat chiar o scoala Lancome, unde in grupe de cate 20 de persoane, se facea o educatie intensa. Incepand de la cursuri de chimie si anatomie, pana la parfumerie si masaj facial. Lancome isi crea un batalion de ambasadoare reale ale frumusetii, bine educate si pregatite sa prezinte magia.
Lancome, epoca de dupa razboi si preluarea l’Oreal
Dupa razboi, Armand vede deja planurile in mers pentru afacerea sa, insa lucrurile se mai schimba. Moartea sotiei si renuntarea nepotului sau de a se ocupa de afacere, il fac sa se reorienteze. Este oripilat de ideea unui ruj cu tub de plastic. I se pare ca noile trenduri nu sunt in stilul Lancome. Incearca sa construiasca o fabrica noua, un fel de constructie mai degraba artistica, o si face, insa datoriile firmei sunt uriase.
Fiul sau, Armand-Marcel, este fortat sa preia fraiele companiei, desi nu este in domeniu si nu isi dorea acest lucru. 3 ani a fost sustinut de cei din companie, precum si de partenerii care comandau in avans produse, insa situatia nu a reusit sa fie prea stabila. Urma ca Lancome sa fie cumparat de l’Oreal in 1964 si sa devina cu adevarat numele frumusetii frantuzesti.
De aici practic s-a creat acest concept de Idole, o frumusete a la francaise, acel efortless chic specific pariziencelor.
Acest ô ce marcheaza vizual ADN-ul Lancôme incepe sa fie relevant si in machiaj odata cu lansarea in 2004 a celebrei mascara Hypnôse. Devine un produs de makeup iconic purtat de femei icon ale frumusetii si stilului. Undeva in subconstient Lancome creeaza aceasta imagine a idolatrizarii. Actrite de Oscar, adevarate dive, devin imaginea Lancome.
Pentru mine personal mascara Hypnôse si parfumul Poême m-au marcat ca tanara adolescenta. Visam cu ochii deschisi purtand aceste produse si inclusiv astazi, cand colectia mea de parfumuri si makeup a ajuns la un oarecare apogeu, ma intorc la ele cu drag.
Lancôme, Teint d’Idôle
Teint d’Idôle a fost fondul de ten ce a dat sansa fiecarei femei sa aiba acel ten angelic. Un ten transparent, fara ca fondul de ten sa fie vizibil si care sa creeze imaginea diafana a oricarui chip. Editiile recente au zeci de nuante, adresandu-se intregului mapamond. Orice femeie poate purta Teint d’Idôle. Lansat in 2019 el vine ca un manifesto pentru naturalete intr-un context in care machiajul insemna acoperire si fond de ten consistent. De asemenea, misiunea lui era sa fie ca un voal fin ce rezista ritmului dinamic al femeii contemporane ce nu poate face retusuri in timpul zilei.
Teint Idole Ultra Wear Nude a fost inceputul, urmand ca apoi sa urmeze varianta Idole Ultra Wear in format la sticluta clasica, dar si cushion, dupa ultimul trend de asian beauty. Varianta stick a completat seria Idole pentru a permite aplicare rapida si cu putine gesturi.
In 40 de nuante, cu texture lejere si ce respecta textura pielii, Teint Idole este optiunea accesibila femeii de astazi in a visa la un ten iconic.
Lancôme, Idôle, parfumul
Milenialii vor parfumurile idolilor lor. Idolii noi sunt mai putin Juliette Binoche sau Isabella Roselinni, ci mai degraba actritele din serialele de pe Netflix sau prezente pe Instagram. Iar parfumul poate fi similar ca si aspect cu un smartphone, slim, usor de strecurat in buzunarul de la jeans sau intr-o gentuta speciala pentru purtat doar un telefon si un parfum.
O sticla revolutionara, ce asigura poze flatlay de succes instagramerilor, este Idôle. Zendaya poarta acest parfum ca o noua eroina urbana si care porneste din lumea Disney pentru ca apoi sa devina o femeia puternica si care indrazneste sa afirme ceea ce crede.
Acestui parfum ii poti cumpara si o carcasa speciala ca sa ii asiguri transportul in siguranta, dar si chic cu tine. Este cred ca prima abordare nomada. Prima sticla de parfum care este conceputa sa fie purtata cu sine, nu neaparat intr-o geanta anume. Ci pur si simplu de luat in buzunar.
Parfumul in sine este simplu, un floral aerisit, cu arome de trandafir. Nimic iesit din comun, putin in umbra aromelor de prestigiu de la Lancome. Este insa un parfum respirabil, placut, neagresiv si care te invita sa te bucuri pur si simplu de un miros floral autentic.
Lasă un comentariu