Lancôme Teint Idole Ultra Wear, à la française

Lancôme Teint Idole Ultra Wear este fondul de ten incercat  acum mai mult de o luna la invitatia celor de la Notino. L-am refolosit recent pentru ca imi place cum induce ideea de chic frantuzesc, de machiaj usor si natural. Nu pot sa spun ca am stat atat de mult pe langa frantuzoaice ca sa pot generaliza maniera lor de machiaj, dar atat cat am vazut, ele mizeaza mereu pe naturalete. E drept ca unii le vad prea naturale si prea ,,necizelate”, insa nu o sa vedeti jamais o adevarata frantuzoaica cu fondul de ten vizibil.

Machiaj à la française

Frantuzoaicele, cele adevarate – aici nu intram in discutii, dar o pot face cu alta ocazie – se machiaza lejer. Doua trei tuse de fond de ten aplicat cu degetele, un pic de ruj pe care fugitiv il tapoteaza si pe pometi, un rimel, poate un fard nude si putina pieptanare a sprancenelor.

Teint Idole Ultra Wear permite cu usurinta un machiaj rapid, simplu, lejer. Il aplic tot cu degetele, desi pare mai usor cu pensula.

Am apreciat in special cum se machiaza frantuzoaicele trecute de 40-50 de ani, pentru ca da, ele se machiaza. Nu vizibil, adica nu prea o sa sesisezi, dar ele o fac. Toate au propriul mic secret. Fie ca isi aplica fondul de ten insistand pe zona de sub ochi, fie ca isi uniformizeaza aspectul fruntii, aleg mereu un fond de ten lejer.

Urmeaza mereu mult rimel pe gene, poate putin eye liner pentru a alungi ochiul si neaparat une bouche rouge. Adica celebrul rosu frantuzesc ce arata bine cu un ten bine uniformizat. Cei de la Lancôme au mizat mereu in dezvoltarea liniei de make-up exact pe alegerile frantuzoaicelor. Mai ales ca alegerile lor au fost rapid preluate de femei din toata lumea.

Teint Idole Ultra Wear, rezistenta si finish semimat

Teint Idole Ultra Wear este din categoria fondurilor de ten cu rezistenta mare, insa cu o acoperire ce poate fi construita de la foarte lejera pana la acoperire mare. Eu aleg versiunea acoperire lejera, ca atare, maxim 2 pompite imi sunt suficiente. Finish-ul nu este complet mat, asta am observat cand am aplicat ceva mai mult ca sa pot face diferentierea de finish. Daca acopar de doua ori anumite zone, nu mi se pare ca lasa clasicul finish mat lasat de fondurile de ten matifiante. Asta poate si pentru ca 37% contine apa si apoi 10% substante hidratante. Are SPF 15, insa recomand ca ziua sa aveti pe sub el o crema cu SPF 30 si chiar 50 in zilele foarte insorite.

Din start va spun ca este un fond de ten focusat pe rezistenta, ca atare nu se aplica pe tenul nepregatit. Asta cred ca e marea problema a celor ce se machiaza zi de zi, uita ca inainte de a aplica orice machiaj, tenul trebuie sa fie curatat si bine hidratat. Aud mereu varianta ,,pai se ingrasa apoi”. Da, dimineata la prima ora, fondul de ten aplicat direct peste un ten fara nimic pare sa arate incredibil de bine. Insa peste mai putin de doua ore, epiderma da semne de deshidratare si aspectul nu mai este deloc asa cum ne-am dori. Liniile fine se adances, fondul de ten pare ca se ,,scorojeste” de pe fata. Un ser hidratant usor si o crema hidratanta inainte de fondul de ten sunt mai mult decat indicate si binevenite.

Fondul de ten Lancome Teint Idole Ultra Wear se fixeaza cu putina pudra libera, asa as recomanda eu.

Pe Notino gasiti acest fond de ten in 45 de nuante, da, ati citit bine. Unele mai ies din stoc, mai revin, pentru ca este un fond de ten destul de cautat. Costa 171 de lei si il puteti cumpara de aici.

A bientôt!