L’Atelier des Parfums Molinard by Beautik Haute Parfumerie

Pentru o pasionata de parfumuri, un workshop in care imi pot crea propriul parfum din ingrediente selectate de Molinard este un fel de vis frumos si implinit. Stiu doar ca ploua infernal, alergam pe strada Paris cu o umbrela roz si am intrat in sala unde se tinea minunatul atelier. Esentele isi etalasera deja aromele in aer, atmosfera a la Beautik deja se simtea si m-am asezat cuminte la locul meu.

Beautik Haute Parfumerie si Molinard au avut placerea sa organizeze pentru prima data in Romania workshopul L’Atelier des parfums. Acest prim atelier a fost dedicat exclusiv presei si bloggerilor. Am avut ocazia sa experimentez procesul de creatie a unui parfum si esentele Molinard.

Trebuia sa completez diverse date pe o fisa, sa am grija cum manevrez pipetele si sa selectez cu atentie si creativitate ingredientele pentru parfumul meu. Reprezentantii Beautik si Molinard erau pe langa noi sa ne ajute, sa ne explice dozarea esentelor. Am aflat cu aceasta ocazie ca Molinard organizeaza destul de des acest gen de ateliere de creatie pentru ca cei care sunt pasionati de parfumuri sa se poata manifesta si activ in acest sens, nu doar sa admire capodoperele olfactive Molinard.

molinard-beautik-atelierdeparfums2016

Mi-a fost extrem de greu sa ma decid ce arome aleg si cum le dozez. Am creat un parfum cu note de baza de musc alb, tiare si cardamon, note medii de liliac si trandafir si note de varf de ceai verde si ylang-ylang. Spre finalul creatiei, nu prea mai simteam nimic pentru ca eram invadata de arome. Din greseala varsasem cateva picaturi de esenta de ylang-ylang pe mana, de acolo au ajuns instant in manseta si camasa mea a mirosit ore in sir intens a ylang-ylang.

molinard-beautybarometer-workshopbeautik

Inainte de workshop, am urmarit un scurt film introductiv despre Molinard, am vazut cu cate atentie sunt selectate inclusiv petalele de trandafir din care se extrage esenta care se foloseste in parfumuri. Am vazut cum cei care creeaza parfumurile Molinard stau zile intregi sa identifice ingredient cu ingredient si sa valideze impreunarea aromelor florale cu alte esente. Nu era ceva complet nou pentru mine, insa combinatia cu actiunea in sine m-a facut sa imi dau seama ca este extrem de greu sa creezi un parfum. Fizic cedasem dupa ce mirosisem cateva arome, adica simtul mirosului era deja naucit, extaziat si aveam senzatia ca nu mai pot simti nici un alt parfum.

Pentru efortul depus, am ajuns acasa cu un cadou minunat, Cuir de Molinard, un parfum atat de invaluitor si pe care nu ai cum sa il scoti prea repede din memoria olfactiva.

molinard-cuir-parfum-beautik-beautybarometer2016 (1)

O veste foarte buna si pentru voi.  Din luna septembrie 2016, Molinard L’Atelier des parfums va fi lansat si pentru public de catre Beautik Haute Parfumerie.

Conceptul acestor ateliere consta tocmai in crearea propriului parfum. Un expert Creation Molinard va va ajuta sa compuneti propria simfonie olfactiva pornind de la note de baza si adaugand aromele preferate. Fiind mai mult decat un workshop, este o experienta a simturilor si rezultatul: propriul parfum care poarta semnatura personala.

Beautik, chapeau bas, un eveniment care m-a energizat si m-a facut sa uit si de ploaie si de siragurile de cifre care ma asteptau la job.

Nu stiu daca este acelasi film pe care l-am vizionat in cadrul workshop-ului, dar in mare parte am regasit informatia de acolo, sper sa va introduca si mai bine in atmosfera Molinard.