Machiajul regal de mireasa al lui Meghan Markle

Meghan Markle a fost cu siguranta astazi un punct fierbinte in cautarile pe Internet si articolele despre mireasa acestui an clar ii sunt dedicate. Comentariile starnite pe tema machiajului ei, extrem de simplu si aproape imperceptibil, au fost bineinteles impartite. Unii sustin ca era machiata mult prea simplu, altii ca naturaletea a fost un simbol nobil, fiecare glossy magazine de prestigiu a prezentat preferintele ei in materie de makeup incercand sa ghiceasca selectia ei de astazi.

Enigma asupra autorului machiajului a fost elucidata rapid. Meghan nu s-a machiat singura, cum ar fi facut frumoasa Kate. A apelat la un prieten care intamplator este MUA de prestigiu, pentru casa Dior, Daniel Martin. Machiajul este unul de tip “no make-up makeup” lasand sa se vada tenul asa cum este. Meghan are pistrui, ceva linii fine, iar ele se vad in toate pozele si in filmarile de astazi. Singurele lucruri accentuate sunt ochii, as zice eu si genele, mi se pare ca totusi acolo sunt si niste gene false, insa de o naturalete maxima si care doar ii adauga un plus la genele naturale, nimic mai mult. Buzele, ca si unghiile, sunt nude. Nici urma de contouring, iluminator, strobing sau alte artificii complet inutile pentru orice mireasa, as spune.

Este evident ca si machiajul si coafura au fost facute de oameni specialisti si care o cunosc extrem de bine. Si ar fi fost stupid sa nu fie asa. Este totusi o mireasa regala si singura este putin probabil sa fi reusit sa faca aceste lucruri. Dar, precum spun si cei mai mari MUA, cel mai greu este sa faci sa para totul natural, incepand de la machiaj si pana la coafura. Trebuie sa poti pastra armonia culorilor, a texturilor si pentru asta chiar trebuie sa fii un profesionist de inalta clasa. Meghan urma sa fie fotografiata din toate colturile, in toate unghiurile si nu era loc de greseli sau aproximari. Ca atare, coafura, lejera, aparent usor de facut cu o clama si un elastic, trebuia sa isi pastreze tinuta si aspectul pe toata durata evenimentului.

Revistele online de prestigiu precum Allure, Harper’s Bazaar, Glamour, vorbesc totusi si de putin fond de ten sau baza de makeup, pentru ca tenul este intr-adevar radios si luminos, efect ce nu ar fi putut proveni direct din frumusetea tenului ei. E bine de stiut ca Megan isi ingrijeste tenul cu atentie, este o fana a exfolierilor si a masajelor faciale executate de specialiste precum Sarah Chapman sau Nichola Joss. E bine de stiut insa ca genul de tratamente de exfoliere se fac chiar cu cateva luni inainte de nunta, ca apoi tenul sa aiba timp sa se refaca. Cele doua cosmeticiene recomanda ca in lunile de dinainte de nunta sa folosim multe tratamente de calmare, hidratare, nu de exfoliere sau de alta natura mai invaziva.

Meghan Markle este genul anti machiaj care acopera tot, adica insista mereu sa nu i se acopere pistruii si are deja produse favorite. Foloseste primerul Laura Mercier, blush Nars Orgasm, Yves Saint Laurent Touche Eclat si este fana rimelului Diorshow. S-ar parea ca in aceasta zi a nuntii ar fi folosit fondul de ten de la Giorgio Armani Luminous Silk, dar nu aplicat pe toata fata. Si pentru ca e fana rujurilor Charlotte Tilbury, se pare ca nuanta roz nude de pe buzele ei provine de la un ruj din gama aceasta. Bon, sigur vor mai aparea informatii pe aceasta tema.

Spun un pic si despre parfum. Parfumul purtat a fost unul creat de casa Floris, casa de parfumuri care a creat si creeaza mereu parfumuri pentru casa regala britanica si nu numai. Parfumul pare a fi inspirat de felul in care nunta in sine a fost conceputa ca si imagine, ceva floral si citrat in acelasi timp, pentru a transmite prospetime si simplitate. Ca si baza de inspiratie ar fi fost parfumul Bergamotto di Positano.

Machiajului lui Meghan Markle mi se pare cea mai buna optiune pentru o mireasa, indiferent de conditia ei. Chiar si fara ajutorul atator specialisti, orice femeie, cu putina repetie inainte, poate sa isi creeze un look natural si simplu pentru ziua nuntii. Iar, pana la urma, emotiile foarte puternice din acel moment, fac cu adevarat ca frumusetea autentica a fiecarei femei sa fie vizibila in ochi si in felul cum zambeste.

WINDSOR, UNITED KINGDOM – MAY 19: Meghan Markle smiles during her wedding to Prince Harry in St George’s Chapel at Windsor Castle on May 19, 2018 in Windsor, England. (Photo by Jonathan Brady – WPA Pool/Getty Images)