Men beauty shopping

Cum isi cumpara barbatii cosmetice? de nevoie si impinsi de la spate, in majoritatea cazurilor. Rar vei vedea un barbat intrand in raionul de cosmetice si aruncand in cos asa dupa feeling un nou gel de dus, un sampon, o crema de fata noua ….etc.

Sa fie asta un cliseu ca barbatilor nu le place sa isi cumpere cosmetice? oare vrem noi femeile sa ne declaram autonomia pe zona asta de shopping? oricum comerciantii ne dedica rafturi intregi cu amagiri si chiar lanturi de magazine care miros frumos, dar nu stiu cat efect au cu adevarat asupra frumusetii noastre.

Daca intrebi un barbat despre cosmetice, e un pic derutat si doreste o lamurire “spuma de ras intra si ea la cosmetice?“, “Da, ca doar nu e detergent“.

Cand ajunge un barbat sa aibe nevoie de o crema de fata? de obicei cand remarca vreun rid deranjant, cand are de facut vreo noua cucerire sau cand se plictiseste in dutty free in vreun aeroport si il amesteste vreo vanzatoare de acolo super frumoasa si machiata.

Cei care fac sport in mod regulat mai simt nevoia unor cosmetice aditionale gen crema de maini sau baton hidratant pentru buze, mai ales pentru sporturile de iarna. Poate o crema cu protectie solara pentru cei care fac ciclism.

Am dat un search de poze pe google pentru poze cu barbati cumparand cosmetice. Nu am gasit decat cu asiatici efeminati.

Am gasit insa un articol super pe un blog din UK unde se spune ca 40% din cosmeticele cumparate de barbati sunt realizate de femei….poate de asta nu au prea mult succes. In articol de vorbeste despre barbatul matur si care stie sa aibe grija de el, nu neaparat frumos, dar care isi ia un arsenal de cosmetice in ajutor, ramanand totodata un model de masculinitate. Este noul model retrosexual, adica un barbat gen George Clooney trecut de 50 de ani , dar care ne atrage atentia mult mai mult decat oricare altul.

Am mai gasit un blog care vorbeste de beauty trends in 2012 si printre altele pomeneste de excesul barbatilor de a folosi creme hidratante pentru ca si devin constienti de cat este de important sa iti ingrijesti pielea.

Am gasit si un top cosmetice masculine pentru 2012-2013. Articolul este foarte complet, pleaca de la barbierit si pana la creme de ochi pentru barbati. Sunt date sfaturi si mentionate produse de top pe fiecare categorie.

Pe scurt, fiecare barbat trebuie sa aibe printre cosmeticele lui, in afara de setul obligatoriu si arhicunoscut in care intra  aparat de ras, spuma de ras, after-shave si deodorant:
un gel de curatare fata, nu spuma de ras;
– o crema hidratanta de corp;
– un gel de dus adaptat pielii;
– o crema de fata;
– o crema de ochi…dupa 25 de ani, neaparat.

Domnilor, v-am facut curiosi?