Nina Ricci l’Extase

Nina Ricci a fost un fel de blazon de eleganta feminina pe care l-am descoperit odata cu l’Air du Temps. La 20 de ani cand descopeream l’Air du Temps pe noptiera unei doamne si intrebam foarte curioasa de ce are si parfum si pudra parfumata de corp tot Nina Ricci. Ea mi-a spus frumos ca atunci cand o femeie se dezbraca, nu trebuie sa se vada ca este transpirata, nici daca este, si ca pudra parfumata de la Nina Ricci te face sa arati frumoasa oricum. Mi s-a parut putin frivola exprimarea pe tema parfumului, a pudrei parfumate, parfumul mi s-a parut surprinzator si cam nefiresc. Si totusi, peste atatia ani, momentul mi-a ramas atat de clar in mine si imi spun de multe ori ca parfumurile au o parte de inexplicabil pe care de fapt nu vreau sa mi-l explic niciodata prin cuvinte.

Acum cateva zile am descoperit l’Extase de la Nina Ricci, chiar la deschiderea magazinului Debenhams, si dupa ce mi-am parfumat destul de bine incheietura mainii, am inteles ca un parfum ramane in zona frivolitatii si a senzualitatii oricat ar sustine cineva ca un parfum aduce in primul rand eleganta. Daca ati ridicat spranceana, as vrea sa va ganditi putin de ce va dati cu parfum, cum va dati cu parfum, cand, in ce zone ale corpului, cum schimbati parfumul si de ce un parfum mai intens in atmosfera te face sa te uiti sa vezi cine este cealalta…. care probabil are un parfum mai special decat al tau.

Nina Ricci nu scoate foarte des parfumuri, iar pentru mine L’Air Du Temps, L’Eau du Temps, Love in Paris, Nina, Premier Jour sunt parfumuri care traverseaza timpul si raman la fel, pentru ca s-au inspirat si se inspira din ceva nu prea vrem sa discutam, dintr-o esenta feminina mereu la fel. Oricat isi doreste fiecare femeie sa fie unica si cate eforturi face sa fie altfel, nu realizeaza cat de mult conteaza unicitatea aceea care vine din felul in care un parfum se desface pe pielea ei. Sau intelege, dar uita. Pentru ca poate i se pare neserioasa povestea.

Informatii oficiale si detalii de arome despre acest parfum o sa va spun in randurile de mai jos, asta ca sa vedeti si partea rationala a unui parfum, daca poate exista asa ceva.

“Două acorduri, unul puternic și altul misterios, ce se seduc unul pe altul. Acordul proaspăt de trandafir este oferit de amestecul buchetelor de petale albe și notelor de tradafiri naturali, condimentat cu note de piper roz, asemenea unei atingeri satinate. Apoi, se dezvaluie o umbră de Mosc, inotoxicant și incitant, cu note de benzoină de Siam și lemn de cedru de Virginia, ce sunt prinse subtil într-o răsuflare de mosc și ambră.”

Parfumul este creat de Francis Kurkdjian si este prima lui creatie pentru Nina Ricci. Il vedeti mai jos in poza, alaturi Laetitia Casta si actorul Quim Gutiérrez, protagonistii clipului publicitar al acestui parfum. Laetitia este imaginea acestui parfum si cred ca a fost o alegere mai mult decat inspirata. 

Parfumul L’Extase de la Nina Ricci este un parfum care forteaza un pic semnificatia unui parfum si isi impune un loc in galeria parfumurilor “grele”, cum le numesc eu. Adica acele parfumuri care pe mine ma ajuta sa ma adun si sa imi aduc aminte care este de fapt esenta mea indiferent de varsta, timp si moment.

Noul parfum Nina Ricci L’Extase este disponibil in parfumerii incepand din luna martie. Pret Nina Ricci L’Extase 50ml EDP: 339lei