Nivea, primul brand multifunctional de beauty din viata mea

In 1998 eram inca in facultate si tineam legatura cu cativa tineri francezi care erau inca entuziasti sa ne cunoasca pe noi, tinerii romani, care contrar celor spuse de mass media, nu eram nespalati, vorbeam franceza mai bine decat ei si, desi habar nu aveam ce inseamna mall sau hypermarket, stiam sa facem diferenta intre sampon si detergent de vase. Dupa ce facusem cumparatura vietii mele – o lotiune tonica de la l”Oreal, tinuta sub cheie in dulapul meu de cosmetice- primesc un pachetel frumos, in cutie galbena, asa cum erau coletele sosite din Franta, de ziua mea de la una din fetele cu care tineam o corespondenta stransa de scrisori scrise de mana, puse in plic, trimise prin posta etc. Il desfac si am ramas bouche bee, vorba francezului, adica gura casca.

Din cutie ma sagetau logo-uri Nivea de pe diverse cutiute sau flacoane in diverse marimi. Era si o crema Garnier si un parfumel de la Yves Rocher, insa 3 logo-uri Nivea imi spuneau “hai sa ne cunoastem!!”. Iau intai felicitarea care era deasupra lor si citesc cum prietena mea, care nu stia cata fericire putuse sa aduca prin aceste produse numite prost din seria FMCG, imi spunea “La multi ani” si ca mi-a cumparat cateva chestii din ce foloseste si ea si spera sa imi placa. Era un fond de ten Nivea, un dermatograf tot Nivea si o crema de corp Nivea. Habar nu stiusem pana atunci ca fabrica aia care face cutiutele alea de tabla cu crema ar putea sa faca si asa ceva. Am desfacut tiplele fondului de ten si al creionului dermatograf, pentru ca asa erau ambalate, si am desfacut si dopul flaconului de crema de corp. Le-am folosit imediat si am decretat ca vor fi folosite rational ca sa imi ajunga pana cand poate vor aparea si in magazinele unde ma duceam eu prin Bucuresti dupa cursuri. Crema de corp a aparut relativ repede, nu mai stiu exact cand, insa fondul de ten si creionul dermatograf inca nu, insa am avut bucuria sa le revad prin supermarketurile de prin partea vestica a Europei. Fondul de ten a ajuns chiar sa se usuce si dupa al doilea meu job, cand am reusit sa imi cumpar un altul mai bun, s-a dus frumos la gunoi, oricum dupa vreun an de folosire era mai mult bibelou de baie.

Acum vreo saptamana si ceva , dupa ce am folosit una din aplicatiile Nivea de pe Facebook, a mai sosit acasa un alt colet in care se afla o minge Nivea, o minge mare care se foloseste in Pilates, si doua produse  anticelulita. Am avut acel feeling de acum multi ani adica “uite cate chestii utile pentru mine de la un singur brand”.

Nota bene: articol scris pe bune, ca de obicei, nu m-au pus cei de la Nivea si pot repeta si ce am spus pe Facebook ca acel ser anticelulita nu e chiar asa de bun, il cumparasem sa vad cum e, dar…acum il mai incerc o data.

AMT