Noua Signorina In Fiore

Pentru ca Signorinele lui Ferragamo mi-au placut de la prima editie,  Signorina In Fiore mi-a trezit multa curiozitate inca de cand am primit informatiile despre noul parfum.

Sa va spun intai povestea oficiala a parfumului, pasajul de mai jos apartine brandului Ferragamo:

Signorina in fiore celebrează tinerele femei, pline de bucurie şi romantism. Orice Signorina sărbătoreşte primăvară, sezonul florilor, dezvăluindu-şi partea romantică precum o floare care îşi deschide petalele la primele raze de soare. Orice femeie îndrăgostită înfloreşte .Călătoria noului parfum Signorina in fiore, creat de Émilie Coppermann (Symrise), începe cu note vibrante şi intense de rodie şi sorbet de Pere Nashi. Inima parfumului dezvăluie un buchet încântător de Flori fermecate de Cireş şi Petale de Iasomie ce îmbrăţişează simţurile într-o lumina profundă de Mosc Alb şi Lemn de Santal cremos. Familia Olfactivă din care face parte este fructat floral.

Sa va spun povestea mea, dupa incercarea parfumului Signorina In Fiore pe piele, intr-o parfumerie Douglas.  Parfumul este de fapt EDT, adica “eau de toilette”, ca atare am avut asteptari de aroma la o intensitate mai lejera, dar ceva floral si elegant. Fara sa vreau, am comparat In Fiore cu varianta Signorina EDT, care mi se pare o aroma subtila, dar eleganta. Misteriosa este varianta cu intensitate maxima, dar o asa intensitate parca iese din zona “Signorina” si o duce mai degraba catre ideea de “donna sensuale”. Imi place si Misteriosa, dar nu prea e Signorina, capisci? Cel mai mult imi place varianta Eleganza. Bon, parfumul In Fiore este floral pudrat, asa l-am simtit, cu ceva accente fructate cam din zona de parfumuri de adolescente.  Am pulverizat noua apa de toaleta pe piele, aroma a disparut extrem de repede, in decurs de 15 minute. Acum, cand va scriu, am cam 4 ore de la aplicare si parfumul se mai simte doar daca imi lipesc nasul de antebrat unde a fost pulverizat cu generozitate. Ramane in continuare ideea de floral-fructat, moscul este destul de ascuns, santalul nici atat nu il mai simt. Cu certitudine este un parfum ce ar putea fi “primul parfum” al unei viitoare Signorine, dar o Signorina Misteriosa sau Eleganza cu greu ar intelege de ce sa foloseasca In Fiore.   Ca atare, pentru 14 februarie sau pentru 1 Martie, ati putea face o surpriza placuta cu acest parfum unei domnisoare care inca nu a renuntat la baby shampoo, dar nu ati avea prea mult succes cu acest parfum in fata unei Signorina in sensul propriu. Nu este o evaluare ce duce spre ideea ca parfumul nou este inferior celorlalte variante din seria Signorina, pur si simplu cred ca vizeaza alt segment de clientela unde eu nu ma mai regasesc, din pacate. Mi-ar fi placut ca Ferragamo sa fi facut o comunicare adaptata segmentului de cliente vizate, eu am zambit si doar am fredonat in minte “Ani de liceu…..”.

Noul parfum Ferragamo Signorina In Fiore se gaseste momentan in avanpremiera in parfumeriile Douglas, pe perioada lunii februarie, urmand apoi sa apara si in restul parfumeriilor. Varianta de de 30 ml este in jur de 210 lei, ceva in jurul acestei sume, nu am putut face poze, conform politicii Douglas care nu permite acest lucru, si ca atare memoria cifrelor nu a fost prea de mare ajutor. Oricum il puteti gasi si online pe douglas.ro. Din pacate, parfumeria Douglas din Baneasa nu avea esantioane ca sa reincerc exercitiul de a ma mai simti ca la 15 ani, dar poate aveti voi noroc si gasiti in alte parfumerii.

ferragamosignorinamo_269_rgb ferragamosignorinamo_475_rgb ferragamosignorinamo_630_rgb