Nu te plac, dar te respect

Titlul este de fapt unul dintre principiile mele de a functiona in societate. As fi ipocrita sa spun ca imi place tot ce vad in online si barbologia roz despre altii mi-ar anula respectul fata de mine insami si apoi si fata de cei care ma citesc. Asadar, mereu o sa plac ceea ce plac si nu ceea ce vor altii sa imi placa.

Regula dupa care eu merg si in online ca si in offline tine de respect fata de celalalt. Nu am cum sa plac pe toti ceilalti, dar asta nu imi da dreptul sa jignesc. Acelasi lucru mi-l impun si celor care ma citesc. Nu e firesc sa ma placa toti cei carora le ajung in fata ochilor, insa asta nu este un motiv sa imi spuna fie ca sunt prea batrana sa mai fac Youtube pe subiectul de beauty sau ca sunt prea antipatica sa imi expun mutra pe Instagram. Nu imi fac placere nici comparatiile sau ,,datul de exemplu” in contexte care nu au nimic de a face cu mine. Daca intri pe canalul meu Youtube sau pe blogul meu ca sa imi dai de exemplu ce fac ceilalti ca si model, inseamna ca nu ai inteles scopul unui blogger si ca nu ma respecti. Sunt aici online si cu regim public sa expun ceea ce cred eu, nu sa urmaresc un model deja existent. Daca nu iti place ce scriu si ce transmit, respecta-ma si iesi in liniste, fie de pe blog, fie de pe Youtube sau Instagram.

Respectul fata de mine insami este mereu pe primul loc. Ca atare, sterg si blochezul accesul pe canalele mele de Social Media al celor care vin sa isi verse gunoiul in curtea mea. Nu pot sa fiu delicata si permisiva cu cei care imi arunca jigniri extrem de usor de plasat din spatele unor taste. Am ales sa fiu doar acolo unde ma simt eu bine cu mine si atat.

Totodata nu pot urmari si aprecia oameni care ies complet din sistemul meu de valori.  Asa cum nu imi doresc sa ma urmareasca oameni care nu rezoneaza deloc cu mine. Ii evit, nu intru in curtea lor si imi vad de treaba mea, Chiar daca au sute si milioane de followeri, chiar daca au trese pe umeri si diplome lipite pe pereti. Inca repet ca eu am ales calea mediocritatii ca si filozofie de viata de multa vreme, este felul meu de a functiona ca fiinta umana, asta sunt eu si prefer calea de mijloc si cat mai putina competitivitate. Nu sunt omul care apreciaza cifre si lauri din carton, ci apreciez trairi, emotii, banalitati ce iti fac respiratia limpede Am facut un clip pe tema asta ca sa exprim si mai bine credo-ul meu, daca il pot numi asa.

 

Plecand de la tot ce am scris si spus pe tema asta, mi se pare stupid ca inca vad atata hate pe Youtube nu doar la mine, ci la multi alti Youtuberi. Dar ma si uimeste cand bloggeri sau Youtuberi cu comunitati mari isi iau de fraieri urmaritorii, servindu-le povesti ,,autentice” incluse in contracte de promovare. Si da, ar fi cazul sa apara si la noi acel ,,P” sau ,,sponsored content” acolo unde este cazul.  Pe mine m-a socat pur si simplu sa vad la o figura publica foarte cunoscuta din zona de fashion un articol cu recomandari pentru tenul cu roseata si sa vad recomandate niste produse care nu doar ca nu ar face nimic acestei patologii, ba chiar o pot agrava. Cand am citit acel articol, am avut un feeling de genul ca daca si cutarescu a putut scrie asemenea advertorial, sa nu ne mai miram ca sunt fete populare care ne recomanda sa ne raschetam tenul zilnic cu perii faciale, sa ne demachiem doar cu servetele demachiante sau sa ne ,,tratam” parul cu placa pentru luciu sanatos. Si chiar si cand vad asemenea ineptii, ma retrag si nu mai calc pe acolo. Nu e treaba mea, e blogul lui sau al ei, ea sau el spune asta, nu are legatura cu mine. Nu imi place, dar ii respect teritoriul.

Asadar, nu iti place ce scriu sau ce spun pe Youtube? Pleaca si inchide usa usor dupa tine.

Oh, da, sunt foarte acida in acest articol, dar sunt in ograda mea, proprie si personala, eu imi platesc domeniu, hosting, este blogul meu si scriu pe el ce doresc. Iar iritabilitatea mi-a crescut dramatic in ultima vreme, mai ales si cu acest referendum care chipurile ne va impune ce si cum avem voie sa iubim. Si am fost maxim de dezamagita sa vad oameni din anturajul meu vizibil scarbiti de ideea de familii formate din homosexuali. Ca sa le simplific si lor misiunea, o sa o spun clar, sunt foarte pro iubire, sunt foarte pro diversitate si mi se pare foarte bine daca un copil ajunge intr-o familie unde este iubit, indiferent de componenta ei.  Si cu asta cred ca reglam complet si numarul de ,,fani” pe care ii am si chiar ii rog sa plece inca o data si sa inchida usa usor dupa ei.