Pana in acest moment pot spune ca lansarea Olia Garnier a fost evenimentul anului in materie de frumusete, articolul dedicat acestui eveniment a fost scris cu multa emotie si abia asteptam sa folosesc si produsul in sine.
Va mai reamintesc ca vopseaua Olia de are o formula cu totul speciala, fara amoniac, ca uleiurile vegetale din compozitie aduc un confort maxim parului si te fac sa iti placa sa te vopsesti.
Eu am folosit vopseaua la inceput de martie, am deja mai mult de o saptamana de la folosirea ei si vreau sa va povestesc un pic cum a fost experienta cu Olia, nuanta 10.1. In cutie am gasit cele doua tuburi clasice care se gasesc cam in orice alta vopsea – oxidant si vopsea in sine, un tub de balsam ( foarte bine gandit cu capacel!) si manusi. Bineinteles instructiunile de folosire :).
Vopseaua intr-adevar nu are nici un miros care sa iti inspire ideea de vopsea, practic mi se pare ca miroase ca o crema discreta de corp sau ca un balsam de par. Textura este cremoasa, eu ma asteptam sa fie foarte cremoasa, insa e un pic cam lichida, asa ca la aplicare trebuie putina atentie la dozarea pe pensula.
Se amesteca cele doua tuburi intr-un recipient nemetalic si apoi se aplica cu pensula. Eu aplic cu pensula unde pot sa vad si cu mana unde nu vad, adica pe ceafa. Dar fac asa de foarte multi ani, am antrenament si reusesc sa imi aplic vopseaua uniform, totul e sa am rabdare. Pun la radacini de obicei si ma duc cat imi permite un tub de vopsea pe lungimea firului de par, mi-a ajuns sa ma duc undeva spre 8-10 cm de la radacina spre varf.
Dupa 20 de minute de stat cu vopseaua in par am inceput sa masez putin vopseaua si sa o intind pe tot parul dupa ce am umezit un pic partea pe care era aplicata vopseaua, cu Olia practic uiti ca ai o vopsea in par, asa ca fiti atente la ceas ca sa nu stati prea mult. La intinderea vopselei pe restul parului am avut un pic de furca, ma asteptam sa fie o vopsea mai cremoasa, insa incercand sa intind vopseaua cu putina apa, am avut nevoie si de ajutor suplimentar, adica am adaugat un pic de balsam de par. Asa faceam cu vopseaua clasica, pe baza de amoniac, care se simtea cu o textura un pic grunjoasa cand era pe final. La Olia am simtit putin de tot aceasta textura mai dura, insa nu mi-a permis sa intind vopseaua cu usurinta. Dupa ce am aplicat si putin balsam , cam jumatate fata de cat puneam pe o vopsea cu amoniac, am reusit sa fac vopseaua mai cremoasa si sa o intind frumos pe tot parul…si am mai stat asa inca vreo 5 minute.
Puncte forte ale acestei vopsele:
– mirosul care este extrem de discret si care nu iti da senzatia ca te vopsesti, poti sta cu vopseaua in par fara sa aplici o folie de plastic peste par, nu deranjeaza pe ceillalti din casa, un lucru foarte apreciat de mine :).
– acele furnicaturi pe care le simt pe pielea capului imediat dupa aplicarea oricarei vopsele…nu le-am mai simtit deloc! chiar ma gandeam daca am amestecat bine ingredientele si daca nu cumva e ceva in neregula…
– nuanta de blond foarte deschisa mi-a placut foarte mult, are din start, adica si cand e parul umed, o tenta spre cenusiu-nisipiu, nu spre galben. Chiar ma gandeam imediat dupa clatirea vopselei daca voi ramane macar pana la prima spalare cu aceasta tenta de culoare care imi place mult. Si a rezistat! Ba chiar am trecut si de a doua spalare.
– dupa 2 spalari, nuanta de cenusiu inca se mentine bine si apreciez acest lucru, estimez ca 2 saptamani cel putin voi avea nuanta initiala pastrand rutina mea de ingrijire care inseamna produse profesionale sau formulate pentru par vopsit..
– am apreciat foarte mult tuburile usor de manevrat, le poti scurge pana la ultima picatura. Si mi-au placut si manusile negre :). chiar iti dadeau senzatia ca esti artist in hair style.
Puncte slabe:
– textura insuficient de cremoasa dupa contactul cu parul- ma asteptam ca plecand de la o formula bazata pe ulei, textura sa fie mai apropiata de o masca de par.
– senzatia de par uscat imediat dupa spalare – am fost nevoita sa folosesc mai mult balsam decat de obicei, am folosit si balsamul din cutie, insa am mai completat cu alt balsam, mi se parea firul de par cam rigid. Este bine insa sa va ganditi ca parul meu trece prin vopsire de vreo 15 ani cam o data la 40 de zile…..deci…e posibil uneori sa reactioneze si el mai suparat.
– luminozitatea parului este “comme si, comme ca”, recunosc ca am avut asteptari mai mari de la aceasta vopsea, ca si luminozitate pentru un par blond sunt cam 80% multumita. Eu oricum folosesc multe produse pentru ingrijrea parului si recuperez orice lucru pe care o vopsea nu reuseste sa mi-l aduca asa cum imi doresc.
Vedeti in poze cum arata parul meu imediat dupa vopsire , scuze ca fata mea este complet inestetica, insa eram in plin inceput de viroza, aveam ochii de asa umflati de atata stranutat si nasul se transforma intr-o patlagica :). Cu atat mai mult am apreciat vopseaua ca nu m-a deranjat deloc, de obicei cand sunt asa racita , nu suport nici o vopsea de par.
Per total dau nota Very Good acestei vopsele pentru un test de tip 7daysTest. Este o vopsea pe care cu siguranta o voi mai folosi in principal pentru nuanta pe care mi-a dat-o parului si pentru faptul ca este extrem de neutra ca si miros. Ma gandesc ca va fi vara si foarte cald si nu voi suporta sa ma vopsesc acasa decat cu o vopsea fara miros. Va fi ideala pentru perioada verii si este ideala pentru oricine vrea sa se vopseasca acasa fara nici o neplacere creat de miros.
Voi ati incercat Olia?
15 Comments