Parfum de vara, concert de arome si o invitatie la vals

Am citit Invitatie la vals intr-o vara. Chiar nu mai retin cati ani aveam, stiu doar ca gradina bunicilor mei era o splendoare completa, ca aveam afara, chiar in gradina, un fel de lavita din lemn acoperita cu multe covoare de lana, imi puneam peste ele o panza si acolo ma asezam sa citesc. Romanul in sine a fost trist, dar lectura lui s-a petrecut intre atatea arome de iarba, de flori, uneori cu parfumul unei limonade facute pe furis  sau langa un castron plin de visine. Pandeam momentul cand verisorii mei mai mici dormeau la pranz si atunci ma apucam de citit. De acele vremuri mi-e cel mai dor. Si mi-e dor de felul cum miroseau atunci fructele si florile din gradina bunicilor.

Stiti obsesia mea pentru parfumuri … vor urma articole despre multe propuneri de parfumuri pentru aceasta vara. Vara inseamna multe arome vii, vibrante, amestec de flori si esente fructate.

Parfumurile sunt legate de muzica, de amintiri frumoase, de fructe, de o copilarie frumoasa la bunici si tot asa. Fiecare sentiment poate fi redat printr-un parfum si fiecare parfum creeaza o senzatie care poate duce intr-un final spre un sentiment. Si sa incepem valsul……

Eau d’Orange Verte de la Hermes – Este parfumul care te duce cu gandul la o dimineata de vara in care te trezesti si iti dai seama ca ai uitat coji de portocala exact pe masuta de lemn de langa pat. Parca le-ai strange si le-ai arunca la cos, parca le-ai mai lasa. Este un parfum citric, dar cu accent lemnos. ( 100 ml, 354 de lei).

Blumarine Belissima Aqua de Primavera – Ati strans vreodata un buchet de flori doar imbobocite? Ati simtit acel parfum suav si totusi intens care iti ramane intiparit pe degete si te fac sa te duci mereu catre vaza cu flori? Violete si panselute se aduna in acest parfum si te fac sa te gandesti la gradini proaspat udate cu o stropitoare roz cu buline albastre. ( 50 ml – 276 lei)

Cool Water de la Davidoff este parfumul care anunta o vacanta la mare sau macar dorinta de a merge sa respiri aerul marin, cu iz de iod si alge. Acest parfum este acum si simbolul unui act de generozitate, protejarea oceanelor si din acest motiv veti regasi parfumul cu un ambalaj nou si cu un mesaj nou.

Si iata un extras din informatiile oficiale ale campaniei:

” Protejarea ocenului este un lucru care nu priveşte doar
explorarea ştiinţifică: ar trebui să-i preocupe pe toţi. Cei mai mulţi oameni
vor spune fără ezitare că iubesc oceanul. Cu toate acestea, doar puţini sunt
conştienţi de echilibrul delicat care guvernează acest mediu fragil. Pentru a
trage un semnal de alarmă, Davidoff Cool Water va lansa o nouă ediţie a
campaniei globale foarte apreciate, Love the Ocean.

Pentru
fiecare sticlă de Davidoff Cool Water vândută, Davidoff ajută la protejarea a
10.000 m² din suprafaţa oceanului.”

Dahlia Noir l’Eau de la Givenchy este un parfum care din punctul meu de vedere nu are nici o legatura cu ce transmite “Noir=negru” ca si culoare si stare.Am acest parfum in varianta EDT simpla, nu l’Eau, si mi se pare un parfum viu si chiar un pic agitat. L’eau este ceva mai suav, insa cu note mai puternice de petale de trandafiri. Floral, putin lemnos la baza, insa plin de acel freamat al petalelor de flori pe care le-ai aduna in palme si le-ai mirosi indelung.  ( 50 ml – 301 lei)
VA URMA!

Voi ce parfum preferati in aceasta vara?