Parfumuri de vara

Pentru ca vara aceasta ne-a schimbat tuturor parerea despre incalzirea globala, incepem sa ne schimbam si raportarea la parfum. Legat de incalzirea globala, oricate teorii si contra teorii exista, realitatea iti da o palma peste ratiune si iti arata direct si cinic ce inseamna. Temperaturile record nu sunt cu siguranta vreo inventie, ci un lucru neplacut pe care il traim.

Nu este prima vara foarte calda la Bucuresti, insa sa zicem ca deja m-am cam saturat de atata canicula. Ca atare, de indata ce temperaturile indica in mod constant 33-35 de grade si chiar 37, oricat de mult iubesc Shalimarul, el trece in arhiva. Si la fel si Opium, si chiar si Le Baiser du Dragon. Noir de Noir intra in spatele cortinei si el. Nu mai vorbesc de multele parfumuri de nisa pe care acum nu le sufar nici sa le miros langa capac. Si ce o sa le mai iubesc de indata ce revin la hanoracul cu blana….

Nu pot rezista fara parfum, asa ca nu imi fac griji ca nu gasesc ceva.

Acorelle La Boheme, diafan, bazat doar pe uleiuri esentiale bio, nimic de sinteza. Inchizi ochii si parca un pic esti cu picioarele in nisipul unei plaje mediteraneene, nu ai in minte decat cum sa lenevesti mai mult pe plaja.

Vioris Paradise, un cocktail proaspat, spumos, aerat si atat de optimist. Note de citrice, dar si ierboase. Plus un parfum facut dupa stilul elaborat al parfumurilor de altadata.

L’Occitane en Provence Rose Brume Fraicheur care de fapt nu e taman parfum, e un mist cu utilizari multiple. Practic daca iubesti mirosul de trandafiri si vrei sa iti poti parfuma tot corpul cu el, acesta este produsul.

Guerlain Aqua Allegoria Mandarine Basilic sau Bergamote Calabria. Doamnelor, aceste parfumuri imi aduc aminte de gesturile doamnelor stranse in corset ce implorau dupa saruri cand le lua lesinul de cald. Ei, parfumurile acestea va pot salva de la o oarecare stare de neplacere cauzata de caldura si miasmele aferente.

Lorinna Girl of the Sun, un parfum replica dupa celebrul, iubitul, ravnitul si greu-gasitul Miss Dior Cherie. Nu va pregatiti criticile ascutite, da, stiu ca e replica, dar pentru asteptarile mele vis-a-vis de o replica eu spun un mare multumesc. De ce? Pentru ca din originalul Miss Dior Cherie mai am maxim 10 ml pe care ii tin la arhiva de aur, insa pofta de aceasta aroma mi-o alimentez si calmez cu Girl of the Sun. Va mai zic ca pe site-ul Lorinna al meu cod AMT10 aveti 10% discount, voila. Lorinna respecta toate normele IFRA si cu actele la zi, au informatiile pe site pentru cei ce au devenit mai catolici decat Papa de la Roma.