Pentru ca viata este un tango fara final

Primele zile de canicula ma suprind mereu. Stiu ca daca temperatura oficiala este de 25 grade Celsius, in Bucuresti va urca spre 30 si tot asa. Asta inseamna civilizatia citadina din beton si metal. Totul se incalzeste mai repede si ritmul te tine activ. Exact asa este si intr-un tango.

Un tango incepe simplu. Ca un dans decent as spune. Nu ca ar deveni indecent, insa nu are acea liniste curgatoare si de reverie ca a unui vals. Tango-ul se concentreaza in miscari si tempo pe masura ce avansezi in pas de dans pe ring si pe masura ce simti muzica ca parte a dansului. Tango-ul te tine in alerta si te lasa sa experimentezi, totul pe aceiasi pasi de baza.

Am avut o mare teama de ideea de tango. Nu as putea invata asa ceva, ma gandeam eu. Am cochetat un pic cu salsa acum niste ani, apoi am facut o tentativa de a invata balet, in final timpul care pare sa se comprime si prioritatile din acest moment m-au facut sa abandonez mereu un alt hobby puternic al meu care este dansul.

Invitatia venita din partea celor de la Arthur Murray m-a pus pe ganduri. Aveam o noua ocazie sa vad daca picioarele ma mai asculta.
Ureche muzicala am, asa ca pana la urma nu a fost greu sa imi reamintesc niste ritmuri, dar sa si invat pasi noi. Timp de 45 de minute, cat dureaza o sedinta individuala, am parcurs 4 stiluri de dans si chiar am si retinut din ei. Gabi, instructorul care m-a ghidat la aceasta prima sedinta, a avut multa rabdare si mi-a spus ca daca pot merge, pot sa si dansez. Si mi-a demonstrat ca asa e.

Despre studioul de dans Arthur Murray trebuie sa stiti ca face parte dintr-o retea foarte cunoscuta si raspandita peste tot prin lume. Conditiile din sala sunt exceptionale, profesorii sunt selectati cu mare atentie si clientii sunt tratati personalizat. Coregrafii celebre din filme precum Dirty Dancing, Scent of a Woman sau Shall we dance au fost realizate de profesorii acestei scoli. Eu prefer scena de dans din Shall we dance cand Jennifer Lopez danseaza seara cu unul dintre cursanti, interpretat de Richard Gere, pe una din melodiile celor de la Gotan Project. Trebuie sa dansati macar o data in viata asa.

Dar stiu ca multe dintre voi va reamintiti cu mare drag scena unica din Scent of a Woman…. nu-i asa?

La ce ti-ar folosi tie sa vii sa dansezi la Arthur Murray?
– daca iti place sa dansezi si nu ai gasit acel loc elegant care sa te inspire;
– daca urmeaza sa ai o nunta sau un eveniment important si vrei sa iti surprinzi invitatii cu o coregrafie de zile mari;
– daca esti ca si mine panicata cand mergi la sala de forta si vrei sa slabesti frumos, obtinand o postura frumoasa, fara febra musculara si intinderi;
– daca vrei sa intalnesti o comunitate unica, eleganta, pasionata de dans.
– daca vrei sa vezi ca poti dansa ca si Fred Astaire pe “I’m singing in the rain” impreuna cu cel mai bun instructor de dans.

Ce mai astepti? Prima sedinta este gratuita, iar fiecare abonament se discuta individual si se face personalizat dupa dorinta ta. Suna la  0722 876 876 si pregateste-te pentru primul tau tamgo sau primul vals.